Het jaar van Peter Verschelden: "Breng balans in jouw leven!"

Wie ben je?

Accountant, bedrijfsrevisor, maar in de eerste plaats ondernemer met een sterke passie voor het cijferberoep. En met de oprechte overtuiging dat samenwerking in onze sector noodzakelijk is om onze cliënten de professionele diensten te leveren die ze verdienen én die ze nodig hebben. Voorzitter van Moore Belgium.

Wat blijft jou het meeste bij van het afgelopen jaar?

Om beroepsmatig optimaal te functioneren moeten we gezond zijn en gezond blijven. In de eerste plaats uiteraard fysiek gezond. Maar gezondheid heeft vele facetten. Mentale en emotionele gezondheid is minstens even belangrijk.

Wat is de belangrijkste ontwikkeling binnen de accountancy momenteel?

Het is vijf voor twaalf: onze sector moet heel dringend de stap zetten van reactieve registratie naar proactieve advisering. Digitaliseren en automatisatie spelen daarin een cruciale rol. Maar ook continue opleiding en vervolmaking, ook in sociale vaardigheden.

Wie leerde jou in 2022 een belangrijke les?

Mijn mentor, Olivier Ongena. Ik probeerde in het verleden conflictsituaties zo veel mogelijk te vermijden. Maar dat helpt niemand vooruit. Communicatie en conversatie, vanuit een positieve ingesteldheid en met respect voor elkaar, zo kunnen we als persoon écht groeien.

Wat wens je de accountancysector toe?

Meer rust, minder stress, haalbare deadlines. Minder “achter de feiten aanhollen” maar het all-in-one klankbord worden voor onze cliënten.

Wat moeten we in 2023 echt anders gaan doen?

Nog meer gaan samen werken met elkaar. We hebben allemaal dezelfde uitdagingen, dezelfde valkuilen, dezelfde problemen … maar ook dezelfde opportuniteiten. Laten we die samen grijpen!

Welke zakelijke kansen zie je voor 2023?

Onze cliënten zijn absoluut vragende partij voor meer en betere up-to-date dienstverlening. Zij zijn ook bereid ons correct te vergoeding voor toegevoegde waarde. Digitalisatie en automatisatie zullen en moeten meer tijd creëren voor interessanter en boeiender werk.

Welke persoon of instantie krijgt voor 2023 jouw beste wensen en waarom?

Mijn allerbeste wensen en mijn diepste respect gaat naar ELKE medewerker, ELKE collega in onze sector! We hebben een fantastisch beroep, maar niet altijd even gemakkelijk. En vooral: zeer veeleisend. Chapeau en dikke merci voor iedereen die haar/zijn beste beentje blijft voorzetten, dag in dag uit, om onze cliënten verder te helpen.

Waar raak jij door geïnspireerd?

Lopen of wandelen in de fantastisch mooie natuur die we hier in België en -ruimer ook- in de wereld toch hebben.

Welke doelen stel je jezelf privé en beroepsmatig voor 2023?

Privé en beroepsmatig lopen heel sterk door elkaar, maar dat vind ik niet erg. Ik wil heel graag voor mezelf de juiste balans houden. Tussen spanning en ontspanning. Tussen het fysieke, het mentale, het emotionele, het intellectuele en het spirituele. Proberen gezond te blijven. En zorg te dragen voor alle mensen rond mij die ik heel graag zie, zowel privé als professioneel.

Dank Peter voor je bijdrage. We wensen je veel balans toe in 2023!

Lees verder op de site van AccountancyVandaag