Het jaar van Joirs Dresselaers: "Accountants spelen een beslissende rol in de slaagkansen van de ondernemer."

Wie ben je?

Joris Dresselaers is Managing Director van Syneton. Joris startte zijn opdracht in 2017 om een kantoorbeheer oplossing in de cloud te bouwen voor accountants. In 2018 werd er een eerste versie uitgebracht die een exponentiële groei doormaakte in de jaren erna. Meer dan 600 kantoren maken op dit moment gebruik van de meest innovatieve en geconnecteerde kantoorbeheer oplossing in de markt. AdminPulse wordt ondersteund door een fantastisch team van gepassioneerde professionals die streven naar een uitmuntende klantervaring.

Wat blijft jou het meeste bij van het afgelopen jaar?

Ik ben sterk onder de indruk van de weerbaarheid die onze klanten hebben aan de dag gelegd. Met bijkomende vereisten en extra druk die op de schouders van de accountants gelegd wordt en daarbij de schaarste op de markt aan nieuwe profielen, slagen zij er nog steeds in met een positieve blik te kijken naar de uitdagingen. Zelfs binnen het kader van de economische realiteit.

Wat is de belangrijkste ontwikkeling binnen de accountancy momenteel?

De veranderende rol van de accountant naar de ondernemer die een proactieve sparringpartner zoekt. Een adviseur die hen bijstaat in de dagelijkse bedrijfsvoering. We nemen met AdminPulse graag het engagement om als partner van de accountant de volgende stap te kunnen zetten.

Wat wens je de accountancysector toe?

De tijd om even stil te staan bij de werking van het kantoor en te kijken waar efficiënter en meer geautomatiseerd kan gewerkt worden. Die investering verdient zich op termijn steeds terug.

Wat moeten we in 2023 echt anders gaan doen?

Nog altijd zien we dat kantoren gegevens manueel invoeren terwijl ze automatisch uit andere software gehaald kunnen worden. Reserveer dit jaar zeker tijd om de integraties die bestaan te gebruiken.

Welke zakelijke kansen zie je voor 2023?

2023 wordt een economisch moeilijk jaar. Het is de taak van de accountants om hun klanten bij te staan, nog meer cruciaal in moeilijkere tijden. Een klantgerichte aanpak, waarbij de accountant dicht bij de ondernemer staat is niet meer weg te denken.

Welke persoon of instantie krijgt voor 2023 jouw beste wensen en waarom?

Stichting Pelicano. Deze stichting van openbaar nut heeft als missie het bestrijden van kinderarmoede in België. Ze hielpen reeds 3000 kinderen die in armoede leven. Samen met Visma steunen we hen in die missie.

Waar raak jij door geïnspireerd?

Met AdminPulse hebben we als missie om het werk van de accountant te vergemakkelijken door complexe processen te vereenvoudigen en automatiseren. We nemen hierbij het engagement om als partner van onze klanten te zorgen dat een volgende stap naar de boekhouder van morgen kan worden gezet. De feedback die we van onze gebruikers ontvangen inspireert me nog elke dag om met AdminPulse volop te blijven inzetten op innovatie en ontwikkeling.

Welke doelen stel je jezelf privé en beroepsmatig voor 2023?

Professioneel is het onze ambitie om met AdminPulse zoveel mogelijk accountants te ondersteunen. Privé wil ik een gezondere levensstijl aannemen en wat meer sporten.

Dank je Joris. Erg veel succes met AdminPulse en de Synetonploeg. Ook AccountancyVandaag draagt Pelicano een warm hart toe. Tof dat jullie dat ook doen. Ook een dankjewel voor je geloof in AccountancyVandaag.

Lees verder op de site van AccountancyVandaag