Het jaaroverzicht van 2022 -Johan Jacobs

Het jaar van Johan Jacobs: Vooruitzien werkt!

Wie ben je?

Ik ben Johan Jacobs, vennoot en bestuurder van Konsilanto, een fullservice accountantskantoor met vestigingen in Kontich, Rotselaar en Mechelen. In de organisatie houd ik mij vooral bezig met begeleiden van de klanten in alle facetten van hun ondernemer-zijn. Ik tracht de ondernemer bij te staan voorbij een traditionele invulling van accountancy en fiscaliteit.

Wat blijft jou het meeste bij van het afgelopen jaar?

Ondanks een schaarste op de arbeidsmarkt zijn we er toch in geslaagd om als kantoor nieuwe mensen aan trekken. Door in te zetten op een bewuste communicatie, een persoonlijke begeleiding van onze medewerkers en een strategische visie op het vlak van HR maken we het verschil.

Wat is de belangrijkste ontwikkeling binnen de accountancy momenteel?

De vaststelling dat een aantal ondernemers geen accountant meer gaan vinden. Als ik kijk naar de combinatie van prijszetting, de omvang van de boekhouding en de rendabiliteit van de klant, dan leidt dit in bepaalde gevallen toe dat een ondernemers geen accountant meer gaan vinden.

Wie leerde jou in 2022 een belangrijke les?

Wel dat is mijn medevennoot Kris Bollen. Hoop, liefde en vertrouwen zijn essentieel in een organisatie.

Wat wens je de accountancysector toe?

Ik wens de accountancysector vooral een grotere uitstraling naar de de buitenwereld toe. Dat we als sector ons kunnen ontdoen van het duffe en oppervlakkige imago. Dat jongeren kunnen zien wat het beroep echt inhoudt.

Wat moeten we in 2023 echt anders gaan doen?

In de dagdagelijkse werking van ons beroep is software essentieel onderdeel. De uitdaging bestaat er volgens mij in om iedereen op kantoor correct met al deze tools te laten werken. Dit zal er voor zorgen dat het werk efficiënter zal verlopen.

Welke zakelijke kansen zie je voor 2023?

Ik merk dat de consolidatiegolf in de wereld van de accountantskantoor nog volop woedt. Voor middelgrote kantoren die tegen de personeels- en IT-uitdagingen aanlopen zie ik nog opportuniteiten. Wij houden als kantoor onze ogen en oren open. Onze duidelijke visie op software en HR kan een uitweg bieden voor deze kantoren.

Welke persoon of instantie krijgt voor 2023 jouw beste wensen en waarom?

Het ITAA wens ik moed en durf om eindelijk hun interne transformatie in gang te zetten. Daarnaast lijkt het me ook een must dat het ITAA een veel grotere rol opneemt ter promotie van het beroep. Dit lijkt me dé uitdaging van de toekomst voor hen. Ik wens hen hierin dan ook zicht- en voelbare actie!

Waar raak jij door geïnspireerd?

Het sparren met concullega’s over de toekomst van het beroep doet me steeds weer nadenken, evolueren…

Welke doelen stel je jezelf privé en beroepsmatig voor 2023?

Ik zou graag een betere work-life balance vinden. Op professioneel vlak zou ik mij meer willen focussen op management en strategie. En privé zou ik een keer meer een pint willen gaan drinken.

Dankje Johan voor je inzichten en erg veel succes in 2023!

Lees verder op de site van AccountancyVandaag

Mis niets

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mis niets! Schrijf je nu in voor de wekelijkse update over accountancy.

Volg ons op LinkedIn

— MAGAZINE

Gratis vakmagazine, voor de Belgische accountant

Lees ook...

Het jaaroverzicht van Wouter Van de Velde (umain): "Odoo is zich aan het positioneren."

Wie ben je? Co-CEO van umain. Wat blijft jou het meeste bij van het afgelopen jaar? De snelle opgang van AI in bepaalde ...

Het jaaroverzicht van Bert De Bie (Liberoo): "Praat, praat, praat met collega's die open staan om mee te denken."

Wie ben je (voor de lezers)? Ik ben CEO bij liberoo . Mijn educatieve basis ligt in de opleiding accountancy en fiscalit...

Het jaaroverzicht van Nicholas De Nil (Bizzcontrol): "De meeste faillissementen ontstaan door een te laag begrip van financiële cijfers."

Wie ben je? Ik ben CEO en co-founder van Bizzcontrol. De missie van Bizzcontrol is om ondernemers te helpen betere besli...

Het jaaroverzicht van Raf Dom (SBB): "In 2024 gaan we terug actief op overnamepad."

Wie ben je? Mijn naam is Raf Dom. Sinds september 2022 ben ik CEO van SBB Accountants & Adviseurs, één van de groots...

Pionieren in inspiratie en innovatie voor Accountants

Het jaar van AccountancyVandaag Enkele maanden terug kondigden we onze fusie aan met Boekhouderstotaal. Nu zijn we uitge...

Het jaaroverzicht van Domien Claeys (Silverfin): "Het is een spannende tijd waarin we getuige zijn van een revolutie die de manier waarop we leven en werken transformeert."

Wie ben je? Ik ben de General Manager van Silverfin België. Wat blijft jou het meeste bij van het afgelopen jaar? Het af...

Het jaaroverzicht van Peter Verschelden (Moore): "Voor onze sector breken gouden tijden aan."

Wie ben je? Accountant en bedrijfsrevisor; tweede generatie en voorzitter van Moore Belgium. Ik voel me vooral de “bewak...

Het jaaroverzicht van Nathalie Calle (PIA Group): "Het gaat niet over anders. Het gaat over flexibeler en sneller."

Wie ben je? Ik ben Nathalie Calle, CEO van PIA Group Belgium. Mensen verbinden om samen bergen te verzetten en doelstell...

Het jaaroverzicht van Bart Van Coile: "Politiekers, schat ons beroep nu eindelijk eens naar waarde."

Wie ben je? Bart Van Coile, nog even 59 jaar en gecertificeerd fiscaal accountant en oprichter van kantoor Van Coile &am...

Het jaaroverzicht van Brecht Vanderper (Bofisc): "Onze klanten verwachten dat we een klankbord zijn voor hun economische beslissingen."

Wie ben je? Met veel enthousiasme ben ik in 2006 gestart met Bofisc. Na een gestage groei in de beginjaren werd er besli...

Het jaaroverzicht van Lieven Delzeyne (Acerta): "Het doet me plezier dat accountantskantoren laagdrempelig blijven voor hun klanten."

Wie ben je? Mijn naam is Lieven Delzeyne, 51 jaar, Sales Director Accountants bij Acerta. Ik stuur de Trusted Business A...

Het jaaroverzicht van Geert Spapen (A-Chief): "Durf springen om de trein van verandering niet te missen."

Wie ben je? Al vrij vroeg in mijn carrière startte ik zelf met ondernemen en het ondernemerschap blijft me nog steeds tr...

Waar ben je naar op zoek?

Vind snel en eenvoudig het laatste nieuws, informatieve blogs, interessante pagina’s en boeiende evenementen.