Het jaar van Bert Callens: "Twee stappen achteruit en dan vier stappen vooruit!"

Wie ben je?

Bert is de founder van Digly. Wij zorgen dat accountantskantoren klaar zijn voor morgen! We begeleiden hen bij keuzes in deze digitale transformatie en voorzien de hele implementatie in de nodige softwarepakketten. We zijn de accountants hun externe, interne digitale expert.

Wat blijft jou het meeste bij van het afgelopen jaar?

Afgelopen jaar was een jaar van vallen en opstaan. Eindeloze zoektochten naar wat ikzelf met Digly wil, naar wat accountants op zoek zijn en naar wat de softwareleveranciers naar toe willen. Een jaar vol ontdekkingen en voortdurend oefeningen maken om te zien of, dat wat je vertelt, ook wel klopt. Al deze zaken geven je dan vervolgens een klare kijk op wat je doet en het vormt jouw eigen visie en missie!

Wat is de belangrijkste ontwikkeling binnen de accountancy momenteel?

Virtuele assistenten en automatisatie. We leven vandaag allemaal in de omschakeling van papier naar digitaal werken. Meer en meer gaan we over de kaap van 50% digitale aanlevering van de klant. Dit betekent dat er eindelijk mogelijkheden komen om ook deze digitale trend te gaan omvormen naar een trend van automatisatie en ons gaan laten begeleiden door middel van virtuele assistenten. Automatisatie is iets waar ik persoonlijk veel plezier in terug kan vinden. Het schept nieuwe mogelijkheden, nieuwe profielen en nieuwe resultaten. Het maakt je bedrijf beweeglijker.

Wie leerde jou in 2022 een belangrijke les?

Enorm veel mensen hebben me het afgelopen jaar geïnspireerd en gemotiveerd om te doen wat we doen. Maar de belangrijkste lessen kwamen van de mensen die dicht bij mij staan en bij mijn business. Zo heb ik enorm waardevolle lessen meegekregen van de klanten, van mijn collega's en uiteraard ook van vrouw- en zoonlief.

Wat wens je de accountancysector toe?

Meer nieuw talent. Ik denk om het even hoe we gaan evolueren, het blijft een service waar we graag met mensen werken. Dus ik hoop echt dat er mooie talenten ontwikkeld worden op de schoolbanken! En dat de verandering sneller kan worden omarmd. We leven nu eenmaal in een veranderlijke wereld (zie maar naar al de crisissen) en onze sector is ook een mooi voorbeeld van verandering. Laten we dit meer als uitdagingen en kansen zien i.p.v. pijnpunten en moeilijkheden.

Wat moeten we in 2023 echt anders gaan doen?

Stoppen met poorten te bouwen voor software en allemaal gewoon open gooien. Geef alle spelers de mogelijkheid om met elkaar te verbinden. Het kan zo'n mooie digitale straten opleveren. Verder koop ik mezelf een fitness abonnement voor volgend jaar waarvan ik 2 maanden sport en 12 maanden betaal ­čśë.

Welke zakelijke kansen zie je voor 2023?

Digly neerzetten op de markt als een betrouwbare partner in de eeuwig evoluerende digitale transformatie. Een transformatie die in begin veel tijd kost en die continue moet worden bijgesteld maar waar je redelijk snel de vruchten van plukt.
Digitalisatie & automatisatie zal niet meer weg te denken zijn. En zal naast arbeidskost op stip nummer twee de grootste kost worden in de sector. Reken nu net dat deze twee kosten juist zorgen voor de mooiste groei van de kantoren!

Welke persoon of instantie krijgt voor 2023 jouw beste wensen en waarom?

Alle mensen die ik heb mogen ontmoeten, opnieuw heb leren kennen en met wie ik samen dit pad bewandel. Want zij hebben 2022 super interessant gemaakt. Wie weet wat zij in petto hebben voor 2023?

Waar raak jij door geïnspireerd?

Ik geraak ge├»nspireerd door kleine veranderingen om te zetten naar grote vreugde. Soms beseffen we niet wat voor impact een kleine verandering (zakelijk en/of priv├ę) kan hebben op een groter iets. En dat motiveert om dagelijks verder te sleutelen aan jouw pad.

Welke doelen stel je jezelf priv├ę en beroepsmatig voor 2023?

Begin mei 2023 verwachten we onze 2de spruit en hier wil ik heel intens van genieten. Hierdoor wordt er momenteel goed gas gegeven bij Digly om onze services gestroomlijnd te krijgen en hier een sterke continuïteit te voorzien. Dit is een enorme uitdaging maar o zo fijn om aan te werken.

Dankjewel Bert. Nu al proficiat en veel succes met Digly in 2023!

Lees verder op de site van AccountancyVandaag