Het aantal kleine ondernemers blijft stijgen, maar er studeren steeds minder boekhouders af. Om te voorkomen dat eenmanszaken zo in de kou komen te staan, werkt UNIZO voortaan samen met Dexxter, hét boekhoudplatform voor eenmanszaken.

Eenvoudig en betaalbaar zelf boekhouden
Eenmanszaak is de meest populaire ondernemingsvorm in België, zeker bij bijberoepers en student-zelfstandigen. Door het personeelstekort bij boekhoudkantoren dreigen deze ondernemers soms uit de boot te vallen. De vaak lage omzet en het onzekere voortbestaan van startende eenmanszaken, zorgen ervoor dat niet alle boekhoudkantoren deze doelgroep nog kunnen verder helpen. Deze samenwerking tussen UNIZO en Dexxter reikt deze groep van ondernemers een helpende hand.

Zelf boekhouden, maar niet alleen
De ondernemers worden daarbij niet aan hun lot overgelaten, integendeel. Er is een uitgebreide support en leercentrum, zodat ook mensen zonder boekhoudkennis het kunnen gebruiken. 

Ook voor boekhouders interessant
Boekhouders kunnen gratis gebruik maken van Dexxter. Ze laten hun eenmanszaken meer zelf doen, maar kunnen wel over de schouder meekijken om advies te geven.

Andere kantoren kiezen er dan weer voor om nieuwe klanten door te verwijzen, Dexxter stuurt ze terug wanneer de starters doorgroeien.

Lees verder op de site van Dexxter