Stel, je hebt een innovatief idee, wil internationaliseren of plant een grote investering. Kortom, je bedrijf staat voor een sterke groei en je zoekt naar middelen die je transformatie kunnen ondersteunen en zelfs boosten. Subsidies kunnen dan een financieel duwtje in de rug zijn om je bedrijfsgroei te versterken.

De belangrijkste thema’s waarvoor subsidies te verkrijgen zijn, zijn R&D en innovatie, internationalisering, digitale transformatie en duurzaamheid’, vertelt Geert Spapen aan AccountancyVandaag.

‘Ondernemers wegwijs maken in het complexe subsidielandschap en hun groei, transformatie en innovatie matchen met de juiste subsidie. Dat is dan ook onze focus bij A-Chief', zegt Geert Spapen, bestuurder bij A-Chief. ‘Onze grootste meerwaarde zit in het schrijven van onderbouwde dossiers omdat we merken dat daar bij heel wat bedrijven de grootste uitdaging zit. Dossiers die een concrete vooruitgang beogen, met een duidelijke positieve impact op duurzaamheid of werkgelegenheid hebben een streepje voor. De belangrijkste thema’s waarvoor subsidies te verkrijgen zijn, zijn R&D en innovatie, internationalisering, digitale transformatie en duurzaamheid.’

En hoe matchen accountants met subsidies?

‘De moderne accountant neemt vandaag meer en meer een cruciale rol in bij strategische en bepalende beslissingen die een ondernemer neemt. Het is vaak niet meer voldoende om enkel de kerntaken uit te voeren want daarnaast moet een accountant ook meteen op de hoogte zijn van de actualiteit, nieuwe wetgeving, financiële en fiscale opportuniteiten, … en dat niet voor 1 maar vaak tientallen klanten gelijktijdig,’ analyseert Geert.

“Door de jaren heen evolueerden accountants steeds meer naar een rol als sparringpartner en adviseur voor hun klanten. Advies over subsidies kan bepalend zijn voor de strategische groei van heel wat bedrijven.”

Het loont sowieso de moeite als accountant om je klant wegwijs te maken in alle beschikbare financieringsvormen. Maar zien jullie die samenwerking met accountants? ‘We geloven bij A-Chief sterk in de synergie van partnerships. Zo hebben we met een aantal toonaangevende accountantskantoren zoals SBB, Baker Tilly, Van Havermaet, liberoo, … een waardevolle samenwerking rond subsidies. We ontwikkelden een subsidietool – onze subsidiecoach – die de awareness rond subsidies laagdrempelig tot bij ondernemers brengt. Vandaag wordt deze tool door accountants ingezet om hun klanten attent te maken op subsidiemogelijkheden. In combinatie met content en concrete cases vormt die subsidietool een katalysator en brengen we via nieuwsbrieven, website en sociale media subsidies laagdrempelig tot bij bedrijven.

‘Ondernemers wegwijs maken in het complexe subsidielandschap en hun groei, transformatie en innovatie matchen met de juiste subsidie. Dat is dan ook onze focus bij A-Chief', zegt Geert Spapen

Ondernemers kunnen via de subsidietool al snel zelf ontdekken welke mogelijkheden er zijn. Accountants verwijzen door omdat ze weten zo hun klant met de juiste expertise te verbinden.’ “Door partnerships met accountants voegt A-Chief als solide partner een significante meerwaarde toe aan de adviesrol van accountants. Onze subsidietool is daarin een sterke katalysator.”

Er is geen dossierkost of opstartfee. Een ondernemer heeft dus niets te verliezen om in gesprek te gaan.’ zegt Geert.

Hoe gaan jullie te werk?

Met onze gratis subsidiescan detecteren we in een 1-op-1 gesprek voor welke subsidies een bedrijf in aanmerking kan komen. We luisteren naar de ambities, doelstellingen en projecten die nu maar ook op langere termijn gepland staan. En dan tekenen we de mijlpalen uit die gematcht kunnen worden met subsidies. Een ondernemer kan nadien nog steeds beslissen op het pad zelf te bewandelen of zich te laten ontzorgen. Maar we merken dat ondernemers opzien tegen de hele administratie die bij zo’n subsidietraject komt kijken en vaak niet de tijd hebben om zich te verdiepen in alle voorwaarden waaraan zo’n dossier moet voldoen. Net daar zit onze expertise. We communiceren transparant naar klant en accountant zodat iedere partij in elke fase van het gesprek op de hoogte is van de mogelijkheden. Bovendien werken we volledig volgens het ‘no cure, no pay’-principe. Er is geen dossierkost of opstartfee. Een ondernemer heeft dus niets te verliezen om in gesprek te gaan.’ besluit Geert. ‘En het spreekt voor zich dat een ondernemer die effectief een subsidie toegekend krijgt, ook dankbaar is voor de doorverwijzing.

Wil je graag meer informatie over een partnership rond subsidies en de interessante voordelen? Neem dan gerust contact op met het team van A-Chief op 03 361 81 91 of info@a-chief.be.

Nu al benieuwd? Check www.subsidiecoach.be voor meer informatie en een demo.

Lees verder op de site van A-Chief