In een recente strategische zet heeft SBB Accountants & Adviseurs, een van de grootste accountantskantoren, zijn dienstenaanbod aanzienlijk versterkt door de overname van Transitie-Partners. Deze stap markeert een nieuwe fase in SBB's groeistrategie, gericht op het bieden van een holistische service aan snelgroeiende kmo's.

Op de foto: Raf Dom en Erwin Driesen

Een nieuwe richting voor SBB

Tot voor kort richtte SBB zich voornamelijk op gestage interne groei. De overname van Transitie-Partners luidt echter een tijdperk van selectieve externe groei in. "Deze overname stelt ons in staat om een essentieel hiaat in ons dienstenaanbod te dichten, vooral voor KMO's die worstelen met interne uitdagingen gerelateerd aan bedrijfsorganisatie en -cultuur," zegt Raf Dom, CEO van SBB.

Wat brengt Transitie-Partners naar de tafel?

Transitie-Partners, opgericht in 2015, specialiseert zich in het begeleiden van bedrijven door veranderingsprocessen, waaronder change management en organisatie-ontwikkeling. Hun expertise heeft een breed scala aan klanten aangetrokken, van kleine familiebedrijven tot grote ondernemingen.

Voordelen van de samenwerking

Deze overname biedt niet alleen SBB de mogelijkheid om zijn dienstenaanbod te diversifiëren, maar stelt ook Transitie-Partners in staat om hun bereik aanzienlijk te vergroten. "De integratie van de expertise van Transitie-Partners in SBB betekent dat we nu volledige oplossingen kunnen bieden, van probleemidentificatie tot implementatie," voegt Raf Dom toe.

Toekomstplannen en visie

Met een vernieuwde focus op het zijn van een coach voor ondernemers, streeft SBB ernaar zijn dienstenaanbod tegen 2025 verder uit te breiden, met bijzondere aandacht voor legal, fiscaliteit en duurzaamheid. De firma plant ook de oprichting van regionale teams in Gent en op de as Antwerpen-Brussel, naast hun bestaande vestiging in Hasselt.

Deze overname is een duidelijke indicatie van SBB's ambitie om een integrale partner te zijn voor ondernemers in elke fase van hun bedrijfsontwikkeling, waarbij ze verder gaan dan traditionele accountancy en zich richten op een alomvattende bedrijfsondersteuning.

Lees verder op de site van SBB