Het jaar van AccountancyVandaag

Enkele maanden terug kondigden we onze fusie aan met Boekhouderstotaal. Nu zijn we uitgegroeid tot dé centrale bron van nieuws in de accountancysector. Ons doel? Accountants, collega’s, studenten, softwareleveranciers en andere stakeholders voorzien van al het relevante nieuws, op een gestroomlijnde en constructieve manier. Zo blijf je up-to-date zonder het wiel opnieuw uit te vinden. Ons doel is alle accountants te inspireren, informeren, op te leiden, .. opdat ook alle ondernemers écht voelen dat hun accountant hen vooruit stuwt.

Stijgende cijfers door sterke content

Met bijna 6.000 abonnees op onze wekelijkse nieuwsbrief en meer dan 3.250 volgers op LinkedIn (een groei van 150%), waaronder een groeiend aantal accountancystudenten, zien we onze impact dagelijks toenemen. Ons magazine, dat ondertussen zo'n 2.100 Vlaamse en Brusselse kantoren bereikt, toont aan dat diepgaande content nog steeds gewaardeerd wordt. Die waarderingen zijn het gevolg van de sterke en leesbare content die we maken. Onze copywriters Jeroen en Pieter-Jan zijn dan ook échte toppers. Denk bv aan de reeks met jonge vennoten of de vele interviews met beïnvloeders in accountancy. Ze slagen erin om ook de moeilijkste technische kwesties vlot uit hun pen te laten vloeien.

Samen werken houdt ons in beweging

Wij geloven sterk in samenwerking met gelijkgestemden in de accountancy. Van de eerste virtuele Roadmap Show met Finplex tot de succesvolle Masterclass over duurzaamheid met Axudo. Er volgen er nog vier in 2024 in verschillende regio's.
In de eventkalender vind je steeds de meest belangrijke events voor accountants. Daar staan weldra ook alle webinars van Sterk Digitaal bij ... want ... groot nieuws 🥁: we kondigen de samenwerking aan met webinargoeroe Frederik De Wachter. Alle webinars in 2024 zullen we samen opzetten en integreren in deze website. Die zal er dan lichtjes anders uitzien ... want ook deze website wordt grafisch onder handen genomen. Als de meest innovatieve accountantskantoren hun website elke 3 jaar vernieuwen, dan wij toch ook 😉?

Franstalig

We zetten de stap naar Franstalig België in 2024. Ook op vraag van onze nationale partners die het concept van AccountancyVandaag daar willen hanteren. Onder welke naam? Dat houden we nog even voor ons. We leren momenteel onze Franstalige collega alles over het landschap van accountancy ... en wij leren van hem 👍. Spannend.

Connect is opnieuw geboren

Een bepaalde groep accountants kent het concept, waarbij we op regelmatige basis accountants fysiek samen brengen, al vele jaren. Samen met Bert Vandebuerie brachten we al meer dan 125 accountants meerdere keren samen. Dat concept bieden we vanaf 2024 aan alle accountants aan onder de naam Connect: voor een vaste maandelijkse bijdrage kies je een thema of een groep waar je samen en met experts 12 maanden leert, innoveert, groeit als mens, ondernemer, coach of werkgever. Thema's als mentale weerbaarheid, duurzaamheid, pricing, de adviesrol, ... of groepen als Jong & Vennoot en Twee dagen deconnecteren worden zo voor alle accountants toegankelijk.

Vooruit met onze partners

Klinkt cliché maar zonder onze partners bestond dit platform niet. Hun steun, samen opportuniteiten scannen en van elkaar leren, is gewoonweg geweldig. Laatst hielden we enkele lunchmeetings -om toch niet altijd alles online te doen- en zijn dan telkens in de wolken over de innovatiedrang, inzichten en persoonlijke drive. Het is echt fantastisch om te zien hoe deze partners de toekomst van accountancy de juiste richting geven. Dankjewel Xerius, Silverfin, Bizzcontrol, AdminPulse, Yuki, Octopus, Exact, A-Chief, Horus en de Isabel Group.

Voilà, al onze plannen op tafel

Dank om massaal onze artikels te lezen, ons te volgen op LinkedIn en onze 'Connects' bij te wonen. Veel succes in 2024 met alles wat je doet. Je ziet ons zeker wel ergens op een (online) event of een podium. We leggen dan graag contact. Altijd benieuwd naar jouw verhaal en visie. Misschien ontmoet je dan Jeroen of Pieter-Jan, wordt je verhaal opgepikt en help je zo andere accountants vooruit.

Thomas en Koen

Lees verder op de site van AccountancyVandaag