Visma combineerde winstgevende groei met altijd hoge investeringen in productontwikkeling en acquisities in 2022, waarmee de basis werd gelegd voor duurzaam leiderschap in cloud-bedrijfssoftware.

Visma realiseerde een omzet van EUR 2.1 miljard in 2022, een groei van 19 procent ten opzichte van 2021. De inkomsten uit SaaS (Software as a Service) en gerelateerde cloudservices waren goed voor 85 procent van de groepsomzet in 2022, een stijging ten opzichte van 81 procent in 2021. De EBITDA voor het volledige jaar bedroeg 587 miljoen euro, een stijging met 11 procent ten opzichte van 2021.

Visma heeft nu meer dan 1,4 miljoen klanten in heel Europa en Latijns-Amerika, een groei van 26 procent in vergelijking met het jaar ervoor. Maandelijks stromen 21,7 miljoen e-facturen en 11,1 miljoen loonstroken door de systemen van de Groep.

“Visma zal blijven doen waar we goed in zijn. We gaan lokaal relevante en gestandaardiseerde cloudsoftware bouwen die bedrijfsadministratie automatiseert, gegevens verbindt, samenlevingen efficiënt laat draaien en bedrijven het financiële vertrouwen geeft waar ze naar op zoek zijn”, zegt Merete Hverven, CEO van Visma.

Lees verder op de site van AccountancyWorld