In een antwoord op het tekort aan cyberspecialisten plaatsen ING en Microsoft een online-opleidingsplatform rond it-beveiliging online. Die is ook bedoeld voor beginners en gratis.

Het initiatief van een cursusplatform om cyberexperts op te leiden komt van ING België. ‘Wereldwijd heeft 76 procent van de organisaties moeite met het werven en inhuren van professionals op het gebied van cyberbeveiliging. Het is duidelijk dat er een cruciale behoefte is aan risico- en beveiligingsspecialisten’, aldus Renaud Dechamps, woordvoerder bij ING Belgium.

Volgens ING is het de eerste Europese bank die een opleidingsplatform biedt in de strijd tegen cybercriminaliteit. Voor de inhoud van de opleiding werkte ING samen met Microsoft. De technische infrastructuur werd ontwikkeld door het Open Web Application Security Project (OWASP), een online-gemeenschap die zich bezighoudt met de beveiliging van computersystemen.

Hoeveel toeloop verwachten ze bij ING voor hun opleiding? ‘We hopen op zoveel mogelijk deelnemers’, stelt Dechamps. ‘Het is echter onmogelijk om daar een getal op te plakken omdat de opleiding steunt op een opensourceplatform dat volledig gratis is. In theorie is er dus geen limiet.’

Lees verder op de site van Computable