Frank Robben, hoofd van Smals, zegt in een interview met Data News dat hij graag wil dat critici mee aan de tekentafel zitten. Christophe Rosseel van In The Pocket gaat graag in op die uitnodiging en merkt op dat veel overheidsprocessen nog niet mee zijn met onze digitale maatschappij.

Geachte heer Robben,

In een interview met Data News van 17 december, roept u critici op om mee aan de tekentafel te gaan zitten wanneer de overheid IT-middelen inzet om complexe problemen op te lossen. Ik ben één van die critici en ik neem de handschoen graag op.

Hoge bomen vangen veel wind. U kunt stilaan het Sportpaleis vullen met mensen die kritiek hebben op uw persoon maar deze brief is geen poging tot karaktermoord. Ik geloof oprecht dat u met de beste intenties en met grote passie doet wat nodig is om informatieproducten te bouwen vanuit de overheid.

Ik heb er begrip voor dat u daarvoor soms uw ellebogen moet gebruiken en en passant meer mandaten verzamelt dan je strikt genomen in één persoon zou willen verenigen. Ik heb ook begrip voor de kritische vragen die men daarover stelt, maar dat is niet mijn domein en het is niet wat ik aanklaag.

Lees verder op de site van Datanews