Dendooven Consulting en hun frisse blik op accountancy: “Door onze focus op consulting en software claimen we onze plek in tijden van consolidatie”

In een wereld waarin de accountancysector vaak wordt gekenmerkt door rigide structuren en traditionele benaderingen, bewandelt Ilse Dendooven, bedrijfsleidster van Dendooven Consulting, een atypisch parcours. Met een sterke focus op kmo-vennootschappen en een diepgaand engagement voor het welbevinden van haar team én klanten, positioneert Ilse zich als klankbord en vertrouwenspersoon van heel wat (groei)bedrijven op zoek naar fiscale optimalisatie. Hoe precies? Door volop in te zetten op een persoonlijke aanpak, een proactieve adviesverlening en een efficiënt gebruik van softwarepakketten als Horus en Billit. In dit interview lees je alles over deze duidelijke visie!

De toegevoegde waarde van een divers team

De missie van Ilse bij Dendooven Consulting? Het accountancyberoep opnieuw aantrekkelijker maken. Met een achtergrond bij Deloitte en haar jarenlange ervaring als gastprofessor aan de UGent, slaagt ze er als geen ander in om haar technische expertise te koppelen aan een uitgesproken menselijke benadering. 

“Ik geloof sterk in het stimuleren van een fijne werksfeer, waarbij jonge professionals volop kunnen genieten van de vrijheid om hun soft skills aan te scherpen, om hun interesseveld te verbreden en om hun verantwoordelijkheid op te nemen in rechtstreeks contact met de klant.”

Naast het investeren in jonge, gepassioneerde werknemers, ligt onze sleutel tot succes ook bij de meer ervaren profielen. Dendooven Consulting geniet van een gezonde personeelsmix, waarbij gedeelde kennisoverdracht centraal staat. “Onze oudere medewerkers hebben veel kennis en praktijkervaring, die ze maar wat graag delen met onze jongere collega’s. Daarnaast hebben we ook een interne Sharepoint vol interessante cursussen en krijgt elke medewerker jaarlijks een persoonlijk opleidingsbudget. Na elke opleiding delen we die kennis steeds intern, zodat onze medewerkers samen kunnen leren en groeien.”

Een bewuste koers qua klanten, software en visie

Ilse wil met Dendooven Consulting meer zijn dan een klassiek boekhoudkantoor. “Onze focus ligt echt op consulting en samenwerking, waarbij we een hechte vertrouwensband met onze klanten opbouwen. Dit stelt ons, mede dankzij onze softwarepartner Horus, in staat om op te treden als persoonlijke adviseur. Ilse beschrijft de keuze voor Horus als volgt:

“Mijn voorkeur ging sowieso uit naar een Belgische partner, die inzet op een goed, persoonlijk contact. Ook is er een erg goede klik met Gunther Slaets, Sales Director van Horus, die oprecht begaan is met ons kantoor, geregeld uit zichzelf incheckt en steeds de daad bij het woord voegt. Bovendien is Horus erg innovatief en vernieuwend, waardoor ze mee zijn met de laatste trends en technologieën – en dat zonder dat ze zich moeten heruitvinden.”

“Daarnaast willen we samen met onze ondernemers kunnen meedenken, om onze klanten te ontzorgen aan de hand van real-time inzichten en proactief advies,” aldus Ilse Dendooven. Op die manier mikt Dendooven Consulting dan ook eerder op een gestage, duurzame en kwalitatieve groei, met het juiste type klanten en diepgaande, long-term synergieën.

Deze persoonlijke adviesrol vormt een duidelijke en bewuste keuze bij Dendooven Consulting. “Als kleiner kantoor claimen we zo, in tijden van consolidatie, onze plek en meerwaarde. We focussen ons immers bewust op gepersonaliseerde dienstverlening, op hoogtechnologische software en op wederzijds vertrouwen. Van juridische bijstand of bedrijfswaardering tot begeleiding op vlak van M&A of vermogensplanning: onze klanten voelen dat we er alles aan doen om hen te helpen en adviseren, eventueel zelfs met een doorverwijzing binnen ons gespecialiseerd netwerk.”

Het gebruik van digitale tools en software als draaischijf

Door in te zetten op verschillende digitale tools, zoals Horus, Billit en FID-manager, zorgt Dendooven Consulting er niet alleen voor dat medewerkers zo efficiënt mogelijk kunnen werken, maar ook dat ze gerichter advies kunnen verlenen aan de klant.

 “Als moderne accountants moeten we durven beseffen dat we naar real-time accounting overstappen. En alleen door de omarming van software zal je als kantoor overleven anno 2024. Dit betekent dat onze tijd niet langer verloren mag gaan aan het wachten op antwoorden – en die drang naar efficiëntie, constructiviteit en persoonlijke touch heeft een bedrijf als Horus volledig begrepen.”

Ilse samen met Gunther Slaets van Horus

Ilse van Dendooven Consulting ziet Horus dan ook als rasechte partner, die mee wil groeien en uitblinken. “Omdat ik volledig geloofde in de software, durfde ik al snel met ons kantoor te springen. Deze software geeft ons personeel immers de nodige ademruimte om zichte focussen op wat onze job écht boeiend maakt: adviesverlening, persoonlijke begeleiding en  kansen spotten.” Zo staan bijna alle dossiers van Dendooven Consulting momenteel op Horus – en dat is écht een bewuste keuze geweest van Ilse: 

Door onze heldere keuze voor één accounting software, creëren we een duidelijke lijn en leren we het programma tot in de puntjes kennen. Dit levert ons kantoor én onze klanten bovendien alleen maar voordelen op: nieuw cliënteel kan sneller opstarten, onze werkwijze is meer gestructureerd, nieuwe medewerkers moeten maar één programma leren, onze workflow verloopt zo efficiënt en geautomatiseerd mogelijk… Daarnaast zorgt Horus voor een fijne wisselwerking, waarbij ze resoluut inzetten op partnerschap.

Dendooven Consulting ziet de toekomst van haar kantoor dan ook rooskleurig tegemoet, zeker nu ze geflankeerd wordt door de juiste partners. “Deze softwarebedrijven appreciëren onze feedback, gaan ermee aan de slag, stellen zich enorm constructief op en investeren, net als wij, voortdurend in hun werking en service. Het doet bovendien deugd dat onze nieuwe klanten en kmo’s, die we persoonlijk tijdens hun overstap begeleiden, ook al snel de voordelen merken.”

Ontdek alles over de boekhoudsoftware van Horus

Mis niets

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mis niets! Schrijf je nu in voor de wekelijkse update over accountancy.

Volg ons op LinkedIn

— MAGAZINE

Gratis vakmagazine, voor de Belgische accountant

Lees ook...

Daarom gebruikt VP Accountants & Belastingconsulenten de Silverfin Assistant: “De doorstroom van dossiers gaat sneller, de kwaliteit van ons werk verhoogt”

Begin dit jaar is VP Accountants & Belastingconsulenten uit Keerbergen gestart met de Silverfin Assistant. “De AI-to...

Artificiële Intelligentie: de toekomst van accountancy en modern ondernemen

Deze blog werd oorspronkelijk gepubliceerd op de website van Yuki. Het is cruciaal om manieren te zoeken om je kantoor o...

Cyber­security in accountancy: sta jij voldoende stil bij je digitale veiligheid?

Deze blog werd oorspronkelijk gepubliceerd op de website van Yuki. Wanneer je naar je werk vertrekt, controleer je even ...

Lien Van Praet (Thomas More): “De brug slaan tussen complexe materie en de ondernemer, dat zal AI nooit overnemen”

Ze leiden de accountants van morgen op. Maar wie zijn de opleidingshoofden en docenten accountancy-fiscaliteit in onze V...

Een digitale handtekening vormt de kers op de taart: “Je kunt jezelf geen digitaal kantoor noemen als je niets digitaal laat ondertekenen.”

Een gedigitaliseerd kantoor met een duidelijke identiteit en toekomstvisie? Dat wordt steeds belangrijker in een razends...

Exact viert zijn 40e verjaardag... Vier decennia software-innovatie

Van MS-DOS naar Windows en van de cloud naar AI: Exact helpt al jaren ondernemers groeien met behulp van de nieuwste tec...

Verplichte elektronische facturatie: Horus Software in het Peppol-netwerk

Horus Software, de Belgische scaleup die een boekhoudsoftware en -app met Artificiële Intelligentie heeft ontwikkeld, vo...

Tijdsregistratie leidt tot effectieve tijdsbeheersing

Dit artikel verscheen eerder bij AdminPulse. Pff, is het echt nodig om voor elke taak te registreren hoe lang je eraan h...

Een inkijk in SBB’s overnamestrategie: waarom een kantoor met 25 de ideale setting is

De accountancysector consolideert steeds verder, de overnamemarkt staat volledig in brand. En te midden van deze trend? ...

Een deep-dive in de PB-module van Silverfin: “Een volwaardige personenbelasting in minder dan 15 minuten, daar gaan we voor”

Softwarebedrijf Silverfin timmert al langer dan vandaag aan de weg om hét dataplatform bij uitstek te worden. Met de vol...

Thomas De Jonckheere (Erasmushogeschool Brussel): “Wanneer komt er een reeks over accountants zoals Topdokters”?

Ze leiden de accountants van morgen op. Maar wie zijn de opleidingshoofden en docenten accountancy-fiscaliteit in onze V...

Van all-in-one naar one-for-all: “Kantoren die geen enkele koppeling hebben, krijgen het steeds moeilijker”

Wie denkt aan modern boekhouden, denkt aan koppelingen. En wie denkt aan koppelingen? Die denkt natuurlijk aan AdminPuls...

Waar ben je naar op zoek?

Vind snel en eenvoudig het laatste nieuws, informatieve blogs, interessante pagina’s en boeiende evenementen.