Van all-in-one naar one-for-all: “Kantoren die geen enkele koppeling hebben, krijgen het steeds moeilijker”

Wie denkt aan modern boekhouden, denkt aan koppelingen. En wie denkt aan koppelingen? Die denkt natuurlijk aan AdminPulse! In navolging van het interessante Sterk Digitaal-webinar met Alain Segers, ging AccountancyVandaag het gesprek aan met Ing Lee Njoo, Partner Manager bij AdminPulse. Samen bespraken we zijn functie, de huidige trends in de sector, de gedeelde visie met Visma en de toekomstplannen van AdminPulse. Veel leesplezier!

Partner Manager: een tweeledige functie

Als Partner Manager bij AdminPulse vervult Ing Lee Njoo een cruciale rol. Hij vormt namelijk de strategische brugfiguur tussen de verschillende (software)spelers in de markt aan de ene kant en de accountant aan de andere. Ing Lee beschrijft zijn hoofdtaak zelf als volgt: “Eigenlijk is mijn takenpakket tweeledig: enerzijds focus ik me op welke connecties tussen softwares relevant kunnen zijn voor de accountant, anderzijds bouw ik een hecht netwerk op met diverse andere partners, beroepsverenigingen, het ITAA, implementatiepartners, maar ook hogescholen.” 

In het eerste luik van Ing Lee’s takenpakket, onderhoudt hij de reeds gemaakte connecties en partnerships om de bestaande integratie nog te verbeteren. “Door nauw samen te werken en elkaars behoeften te begrijpen, slagen we erin om een optimale service te verlenen”, aldus Njoo. “Onze focus ligt momenteel zowel op de verfijning en optimalisatie van de bestaande connecties, als het toevoegen van nóg meer integraties. De feedback van onze klanten, de vraag van andere softwarebedrijven en onze eigen drang naar innovatie gelden hier als de drijvende krachten. We willen zo relevant en ondersteunend mogelijk zijn voor de accountant.”

“De winst van een koppeling voor AdminPulse? Dat is 100% het gebruiksgemak voor de eindklant. Als het een meerwaarde vormt voor de klant, willen wij met plezier de investering maken.”

De technologie wordt steeds beter onthaald

AdminPulse houdt graag de vinger aan de pols om te weten wat er speelt in de sector en bij hun klanten. Ing Lee Njoo merkt in dat kader een aantal duidelijke trends en tendensen op, die mee in lijn liggen met de technologische ontwikkelingen van de afgelopen jaren:

“Allereerst is er al een tijd een sterke beweging naar de cloud, waarbij kantoren steeds vaker overstappen op cloud-based softwareoplossingen. Met alle voordelen vandien! Ook zien we een stijgende vraag naar een ‘best-of-breed’-approach. Accountants willen verschillende gespecialiseerde systemen namelijk liever in elkaar integreren dan dat ze uitsluitend moeten werken met één gesloten en exclusief systeem. Een ‘open API’-omgeving, waar ons moederbedrijf Visma ook volledig in gelooft, wint steeds meer aan belang.”

Ing Lee Njoo ziet voor softwarebedrijven ook een zeer belangrijke functie weggelegd op vlak van de ontzorging van accountants. “Met onze software kunnen we écht impact maken en voor meer ademruimte zorgen. Op Europees niveau zien we dat het aantal accountants stabiliseert, terwijl het aantal bedrijven in stijgende lijn zit. Technologie zal cruciaal zijn om aan de groeiende vraag te voldoen. Sterker nog, technologie zal de oplossing moéten zijn – en het is aan ons bij AdminPulse om ons daarvoor klaar te stomen.”

Menselijk en strategisch: een duidelijke visie

AdminPulse kiest bewust voor een ‘open’ aanpak. Deze visie stelt accountants immers in staat om een ecosysteem te gaan creëren dat een optimale dienstverlening mogelijk maakt. Volgens Ing Lee Njoo zijn er nog voordelen:

“Een open systeem biedt niet alleen de mogelijkheid tot meer personalisatie, maar zorgt er ook voor dat verschillende softwareoplossingen naadloos met elkaar kunnen communiceren. Het resultaat? Meer automatisatie en efficiëntie!”

AdminPulse vaart een duidelijke koers en wil zich dan ook uitsluitend focussen op hun eigen expertisegebied, namelijk CRM-software voor kantoorbeheer. “We omarmen het principe van specialisaties”, aldus Njoo. “We positioneren ons als pionier op vlak van kantoorbeheer en koppelen vanuit die identiteit met andere gespecialiseerde pioniers en best-of-breed oplossingen. En dat zijn er ondertussen veel!”

Een rooskleurige, geïntegreerde toekomst

AdminPulse koppelt momenteel met 46 andere softwareoplossingen, gaande van de gevestigde waarden als Silverfin, Penneo en Bizzcontrol tot de nieuwe en (nog) net iets minder gekende spelers als Vectera. Er zijn exports naar 42 boekhoudpakketten. Njoo neemt de huidige stand van zaken onder de loep:

“Als je ziet met wie we allemaal een link hebben, moet je begrijpen: een kantoor zonder linken, eigenlijk kan dat niet. We zien immers dat 25% van de kantoren meer dan 4 integraties heeft, met enkele topkantoren die rond de 9 à 10 connecties zitten. De grootte van het kantoor is hierbij minder van belang, wél de mindset. Accountants met een duidelijk toekomstperspectief beseffen écht de meerwaarde en zetten er dan ook volledig op in.”

Ing Lee ziet de toekomst van AdminPulse dan ook rooskleurig tegemoet: “We maken mooie stappen met ons bedrijf – en dat is de grotere kantoren (van 100+ medewerkers), zowel nationaal als internationaal zeker niet ontgaan. Daarnaast voelen we sterk de meerwaarde van onze band met Visma. We genieten nu van een hecht netwerk met verschillende specialisten en expertises.” 

Ook Admin-IS wordt nog steeds geoptimaliseerd op vlak van snelheid, security en techniek, aldus Njoo. “We willen er zijn voor élke klant van AdminPulse, zijn allerminst van plan om dit pakket stop te zetten of uit te faseren en blijven dit pakket dan ook verder ontwikkelen en innoveren.”

Bestaat er dan geen weerstand in het werkveld om te veranderen of moderniseren? Ing Lee Njoo zegt alvast, op enkele uitzonderingen, van niet:

“We merken dat er nauwelijks weerstand is in de sector, omdat accountants goed beseffen hoe een gebruiksvriendelijk en geïntegreerd systeem hun dagdagelijks takenpakket kan vereenvoudigen. Sommigen weten gewoon nog niet dat er überhaupt gekoppeld kan worden. En het is dan ook aan ons… om daar verandering in te brengen!” 

Ontbreekt er volgens jou nog een connectie met AdminPulse? Laat het ons zeker weten en ontdek wat AdminPulse voor jou kan betekenen via deze link.

Mis niets

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mis niets! Schrijf je nu in voor de wekelijkse update over accountancy.

Volg ons op LinkedIn

— MAGAZINE

Gratis vakmagazine, voor de Belgische accountant

Lees ook...

Chatten Belgische juridische professionals binnenkort met AI-tool GenIA-L?

Larcier-Intersentia lanceert eerste AI-oplossing die niet enkel teksten analyseert, maar ook complexere, juridische vrag...

Hümeyra Özdemir (Arteveldehogeschool): “Als accountant verkoop je kennis met een menselijke touch”

Ze leiden de accountants van morgen op. Maar wie zijn de opleidingshoofden en docenten accountancy-fiscaliteit in onze V...

Philippe Tailleur, oprichter van Horus Software, over de kracht van technologie: "We voelden dat AI enorm veel potentieel bood"

Dit bericht werd oorspronkelijk gepubliceerd op de website van Horus. Philippe Tailleur, founding father van Horus Softw...

Vraag van de dag: profiteer jij als accountant al van de vele voordelen van Peppol en e-invoicing?

Deze blog verscheen eerder op de website van Exact. Het is je vast niet ontgaan: de digitalisering binnen de sector van ...

Sumrise wordt partner van AccountancyVandaag

Heuglijk nieuws vanuit eigen kamp: Sumrise wordt partner bij AccountancyVandaag. Sumrise stelt ondernemers in staat om d...

Meer werkplezier en meer productiviteit: ontdek als accountant de voordelen van een slimme kantoorbeheersoftware

Deze blog verscheen eerder op de website van Exact. Als je mensen de ruimte geeft om op hun eigen manier te werken, verg...

Ontdek hoe nauwkeurig factureren waardevolle bedrijfsinzichten oplevert

Dit artikel verscheen eerder bij AdminPulse. Zorgvuldig factureren is niet alleen netjes naar je klanten toe, maar het b...

Investeren in een digitale samenwerking loont: zo neem je je ondernemers mee in dit verhaal

De oorspronkelijke versie van deze blog verscheen eerder op de website van Exact. Je klanten willen graag inzicht in hun...

Dit was Work Smarter 2024

Een recordeditie van Work Smarter was het. ‘t Kuipke en de Floraliënhal vormden een dag lang het decor voor ontmoetingen...

Sumrise, de allernieuwste invoicing tool van Visma: “We zijn rotsvast overtuigd van onze software en durven de huidige markt te challengen”

Laurent Eeckhout, Managing Director van Sumrise, en Alexander Baeyens, verantwoordelijk voor sales en go-to-market, zijn...

Eva Vanspauwen en Carline Vuylsteke (UCLL): “Onze studentenaantallen groeien”

Ze leiden de accountants van morgen op. Maar wie zijn de opleidingshoofden en docenten accountancy-fiscaliteit in onze V...

Yuki zet in op toekomst van Peppol e-invoicing met overname Lucy

Dit persbericht werd verstuurd door Yuki en werd herwerkt in De Tijd. Ook op de website van Lucy verscheen er een persbe...

Waar ben je naar op zoek?

Vind snel en eenvoudig het laatste nieuws, informatieve blogs, interessante pagina’s en boeiende evenementen.