Of het nu in de tuin is, aan een zwembad of op stap: de zomer is het ideale moment om podcasts te bingen. We hebben er 10 voor je geselecteerd.

FDmagazine

In de FDmagazine PODCAST interviewt een journalist experts over een actueel financieel thema. Artificiële intelligentie of de war for talent, de elektrificatie van je wagenpark en duurzaam ondernemen zijn maar enkele van de topics die reeds aan bod kwamen.

Vitamine A

Vitamine A zit in zuivel en vis, maar het is ook een Nederlandse podcast voor accountants en financials. Al 40 afleveringen & counting gaan ze op zoek naar waardevolle inzichten en originele perspectieven op de accountancy. Recente onderwerpen: de waarden van de accountant van de toekomst en hoe je als accountant fraude herkent en voorkomt.

Start To Metaverse

De Tijd neemt je mee naar het metaversum. Wat is dat metaverse eigenlijk waar Mark Zuckerberg het over heeft? Welke kansen biedt het? En wat zijn de risico’s? In de reeks van vier podcasts verneem je ook of je geld kunt verdienen aan, of zelfs in dat metaverse.

The Wize Guys

The Wize Guys is een wekelijkse, Engelstalige podcast, gemaakt door het Australische Wize Mentoring. Ze delen verhalen, uitdagingen en inzichten van over de hele wereld over hoe je je accountancykantoor uitbouwt.

BusySeasonTalks

Nederlandse podcastreeks die naar eigen zeggen alles bespreekbaar maakt, maar dan luchtig. Ze delen ervaringen, tips en leuke verhalen van en voor accountants. Elke week op dinsdagavond een aflevering met nieuwe gasten.

Baanbrekende businessmodellen

Innovatieve verdienmodellen. Slimme partnerships. Andere distributiekanalen. John van Schagen en Patrick van der Pijl gaan in gesprek met bedrijven die de spelregels in hun branche herschrijven. Geheel in zomerthema leer je zo onder meer hoe TUI de prijs van je vakantie bepaalt.

Connexi

De podcast van Connexi staat voor boeiende babbels met ondernemers, bedrijfsleiders en CEO’s. Host Bert Vandebuerie gaat met z’n gast in op de uitdagingen die hij of zij heeft overwonnen. Je leert niet alleen de mens achter de ondernemer kennen, maar haalt er ook inspiratie uit voor je eigen onderneming. Van alle podcasts kun je ook de video bekijken.

Axudo

Axudo wil bedrijven inspireren om maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen te verankeren in hun DNA. Hoe beter mensen inspireren dan door andere mensen aan het woord te laten die met duurzaamheid bezig zijn, en dat gebeurt volop in de Axudo podcast.

Tip: Jocelijn Geurts van Axudo geeft vanaf september 5 masterclasses sustainability voor accountants. Een dag vol inspiratie en praktische tools die je meteen kunt toepassen in jouw kantoor. Ontdek wat deze ITAA-erkende opleiding voor jou kan betekenen.

Spreekuur

In z’n podcast Spreekuur gaat de bekende Oost-Vlaamse huisarts Servaas Bingé met z’n gasten en de luisteraar in gesprek over onze gezondheid. Gezonde tussendoortjes, goed leren ademen, intermittent fasting: het komt allemaal aan bod.

Koken met Classics

Muzikant Senne Guns kijkt voor Radio 1 in de potten van de bekendste muzikanten en onthult in Koken met Classics de recepten achter hits die iedereen kent. Van ‘Perfect Day’ van Lou Reed over ‘Dancing Queen’ van Abba tot ‘The Real Slim Shady’ van Eminem.

Om in de gaten te houden: de AV-podcast

In het najaar starten we bij AccountancyVandaag met een eigen podcast, op maat van de accountant. Je hoort er zeker nog over!

Lees verder op de site van AccountancyVandaag