Visma, specialist in bedrijfssoftware, heeft Accountants Academy overgenomen. Het jonge bedrijf uit Gent biedt een online LMS (Learning Management System) aan dat accountants de mogelijkheid geeft om hun eigen groei en ontwikkelingen te beheren, inclusief het bijhouden van (ITAA) geaccrediteerde punten. Voor Visma is de overname een opportuniteit om zijn portfolio met oplossingen voor de accountancysector uit te breiden met een kennisplatform. In het ecosysteem van Visma vindt Accountants Academy alvast veel kennis en resources om ideeën in versneld tempo tot uitvoering te brengen.

Accountants Academy zag het levenslicht in maart 2020, aan de vooravond van de pandemie die onze manier van werken en leren voorgoed zou veranderen. De oprichters hadden de ambitie om de ‘Netflix’ voor accountants te worden: een online leeromgeving waarin professionals plaats- en tijdsonafhankelijk opleidingen kunnen volgen zonder zich te hoeven verplaatsen. Net zoals bij de streamingdienst mogen ze voor een vaste prijs onbeperkt gebruik maken van alles wat het platform te bieden heeft.

Grootste LMS op de markt

In drie jaar tijd is Accountants Academy geëvolueerd van een opleidingsverstrekker naar een Learning Management System (LMS) op maat van accounting professionals. Het biedt klanten toegang tot een platform waarop ze niet alleen een ruim aanbod aan relevante opleidingen terugvinden, maar ook eigen kennis centraliseren door zelf content toe te voegen en te delen. Met klanten in meer dan 500 accountantskantoren, waaronder meerdere grote spelers in de sector, bedient Accountants Academy vandaag ruim 5.000 gebruikers. Het is daarmee het grootste LMS voor de Belgische accountancysector.

Dankzij de overname krijgt Accountants Academy in de eerste plaats de mogelijkheid om nog sneller te groeien. Cédric Vercamer, CEO en Founder van Accountants Academy: “Visma biedt een unieke kans om een boost te geven aan onze activiteiten. Als Scandinavisch bedrijf zet Visma de klant centraal, maar daarnaast is het ook een erg innovatieve en ruimdenkende speler in de IT-sector. Dat zijn stuk voor stuk eigenschappen waar wij ons in herkennen. Met onder meer Yuki, AdminPulse en Silverfin, vinden we in het ecosysteem heel wat gevestigde namen uit de accountantssector die ons een platform bieden om over de landsgrenzen heen ervaringen uit te wisselen en onze klanten nog beter te bedienen.”

Cédric Vercamer en Nic De Ruyver

Snelgroeiende sector

Voor de klanten van Accountants Academy verandert er niets. Het bedrijf blijft de vertrouwde diensten en producten aanbieden, maar krijgt in de Visma-groep toegang tot extra resources. “Ons eerste doel is klanten in de Vlaamse markt te blijven verrassen met nog betere services afgestemd op de accountancysector. Op termijn staan we zeker ook open voor de mogelijkheden die zich aandienen om ons leersysteem uit te breiden naar Nederland en andere markten waar we potentieel zien”, zegt Vercamer.

Lees verder op de site van Accountants Academy