visma silverfin founders

Visma, het Noorse softwareconcern, heeft de toonaangevende Belgische cloudsoftware leverancier voor accountants, Silverfin, overgenomen. Deze overname markeert de zevende uitbreiding van Visma op de Belgische markt sinds haar eerste intrede in 2020 en versterkt haar positie als Europa's cloud accountingsoftware kampioen.

Silverfin, opgericht in 2013 en gevestigd in Gent, is een cloud-native leverancier van post-accountancy diensten, waaronder het voorbereiden van rekeningen en gerelateerde workflows. Met een klantenbestand van bijna 850 accountantskantoren en 320.000 eindgebruikers, waaronder de Big 4, heeft het bedrijf een onderscheidende positie in de markt. Het platform verbetert de efficiëntie, concurrentiekracht en winstgevendheid van accountants op het gebied van compliance- en rapportagediensten, en stimuleert de ontwikkeling en levering van nieuwe adviesdiensten.

De oprichters van Silverfin, gedreven door een visie om inefficiënte werkprocessen in de accountancysector te verbeteren met cloud computing, hebben het bedrijf uitgebouwd tot de toonaangevende cloud-accounting aanbieder in België. Met 28 van de 30 grootste accountantskantoren van het land als klant, heeft Silverfin ook een sterke internationale voetafdruk met aanwezigheid in 15 landen. De snelle groei van het bedrijf is niet ten koste gegaan van haar innovatieve cultuur; Silverfin is een pionier in het toepassen van kunstmatige intelligentie in post-accountancy producten.

Merete Hverven, CEO van Visma, benadrukte dat de overname in lijn is met Visma’s strategie om het aanbod te versterken en de groei van Silverfin te versnellen. "Silverfin geeft accountants de technologie en tools die ze nodig hebben om succesvoller te zijn, zowel voor zichzelf als voor hun klanten, waardoor Silverfin een perfecte match is voor Visma," aldus Hverven.

Lisa Miles-Heal, CEO van Silverfin, ziet de transactie als een enorme kans voor het team en zegt uit te kijken naar de samenwerking om de digitalisering van het accountantsberoep in Europa en daarbuiten te leiden.

Deze acquisitie volgt op eerdere overnames door Visma in België, waaronder die van Yuki, Syneton, UseItGroup, ionProjects, Teamleader en Beeple, en onderstreept het aanhoudende engagement van Visma voor uitbreiding in de Belgische en Europese softwaremarkt.

Wij gingen in gesprek met Domien Claeys, Country Manager Belgium, over wat dit betekent voor de klanten en de eigen medewerkers.

Lees verder op de site van Silverfin