Eerder deze week werd met Silverfin de zevende overname van Visma in ons land gecommuniceerd. Wij gingen in gesprek met Domien Claeys, Country Manager Belgium, over wat dit betekent voor de klanten en de eigen medewerkers.

Eerst en vooral proficiat met deze mijlpaal. Hoe is de sfeer momenteel in het team?

“We werden de afgelopen twee jaar haast wekelijks gecontacteerd door potentiële overnemers, dus dat was niet nieuw. Maar enkel het leadership team was op de hoogte van de lopende gesprekken. Toen we maandag de overname intern communiceerden, waren de reacties overwegend positief. In principe verandert er weinig voor de medewerkers, dat moest vooral duidelijk zijn.”

Welke voordelen verwacht je dat deze mijlpaal kan hebben voor Silverfin?

“Wij zijn een 'grote' overname voor Visma, dus heel wat van de interne systemen en security zitten al erg goed. Maar het sterke netwerk en de mogelijkheden tot internationale expansie hebben ons vooral overtuigd. Op dat vlak was er geen betere kandidaat-overnemer te vinden dan Visma.”

Welke veranderingen kunnen er komende maanden merkbaar worden voor klanten?

“Momenteel zitten we nog tussen selling en closing. We moeten de overname nog afronden. Ik verwacht dat in november de sleutels officieel overgedragen worden. Dus tot dan, verandert er niets.”

“Maar ook daarna zal de impact voor klanten en medewerkers minimaal zijn. Visma staat bekend als een partij die vooral gelooft in het bestaande team en zo weinig mogelijk wil veranderen. Uiteindelijk kennen wij onze klanten als geen ander, dat begrijpen ze goed.”

“Gemiddeld 70% van de management teams blijven ook na een verkoop aan Visma aan boord. Ook bij Silverfin staan er nog geen veranderingen gepland binnen het leadership team.” 

Hoe waren de initiële reacties op het overnamenieuws?

"Ik heb zelf een 40-tal klanten gebeld, en eerlijk? Velen van hen liggen hier echt niet wakker van, ze feliciteerden ons met de verdere groei die we nu gaan kunnen doorzetten. En het bevestigde vooral dat ze allemaal op de juiste trein gesprongen zijn 'back in the days' als gebruikers van de Silverfin software ... en met hen overduidelijk een steeds verder groeiende club aan 'connected accountants'."

Lees verder op de site van Silverfin