Accountant staat al jaren op de lijst van knelpuntberoepen. Om het groeiend tekort in Vlaanderen op te vangen organiseert Hogeschool PXL in partnerschap met het ITAA volgend academiejaar het nieuwe postgraduaat Gecertificeerd Accountant. 

Kerry Cuypers, opleidingshoofd Finance and Insurance management:
“Studenten die gecertificeerd accountant willen worden, dienen niet alleen een stage van drie jaar te doorlopen, maar moeten ook slagen voor verschillende proeven en examens. Hogeschool PXL zal studenten uit heel Vlaanderen nu helpen om de nodige stappen te zetten richting ITAA-certificatie. De hoofdmoot van de examens zullen rechtstreeks afgelegd worden bij PXL en er wordt bijkomend ingezet op de nodige soft skills die vandaag de dag van een accountant worden verwacht.”

Ook Johan De Coster, raadslid van het ITAA, en verantwoordelijk voor de stage binnen het Instituut, is bijzonder tevreden met de nieuwe opleiding en de interesse hierin.
“Veel werkgevers zijn op zoek naar medewerkers, maar te weinig kandidaten studeren elk jaar af. Deze nieuwe toegangsweg zal dit groeiende tekort mee helpen opvangen.” voegt Johan toe.

Francis Vos, departementshoofd PXL Business:
“Met dit initiatief verrijken en versterken we ons palet van voortgezette opleidingen. De opleiding wordt hybride aangeboden op de Corda Campus te Hasselt. We gaan voor een intense verbinding tussen de deelnemers op de campus en deze die het op afstand volgen. Hiertoe investeerden we in slimme camera’s en audio-oplossingen gestuurd door artificiële intelligentie. De opleiding kan dan ook vanuit heel Vlaanderen gevolgd worden”.

Interesse in deze opleiding? Gecertificeerd Accountant | PXL-NeXT

Lees verder op de site van PXL Hogeschool