Bij 216 Accountants (Nederlandse innovatieve accountantskantoren - spreek uit ‘twee-één-zes’) koesteren ze de waarde van tijd. Deze is onbetaalbaar, zowel voor onze klanten als voor ons team. Daarom starten we per 1 januari 2024 met een pilot voor een 36-urige werkweek, een unieke verandering in de accountancywereld.  Waarom? Omdat het werk bij 216 verder gaat dan cijfers; het gaat om mensen.

De belofte ‘Do It The 216 Way’ staat voor hun drijfveren: gedrevenheid, groei en verbinding. Deze waarden inspireren hen om verder te kijken dan de standaard werkweek. In onze sector is een 36-urige werkweek misschien niet gewoon, maar bij 216 houden we ervan om de leiding te nemen en dingen op hun eigen manier te doen.

Langer werken betekent niet altijd beter werken. Bij 216 zetten ze slimme technologie en een doelgerichte werkwijze in om meer te doen in minder tijd. Ze bevorderen zelfstandigheid en bieden tegelijkertijd de nodige support voor carrièregroei. Dit biedt hen de mogelijkheid om hun medewerkers een gezonde werk-privébalans te bieden zonder dat dit ten koste gaat van hun dienstverlening. Iedereen krijgt hierdoor meer tijd voor wat echt telt – voor hen gelukkig maakt.

Onderzoek wijst uit dat een kortere werkweek, zoals onze 36-urige variant, meer ruimte biedt voor ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Dit versterkt relaties en welzijn. Heel belangrijk, want gelukkige en ontspannen collega’s zijn de sleutel tot een productiever team, zowel op kantoor als daarbuiten.

Lees verder op de site van 216