Robin Beens, de voormalige Director SME van SD Worx, maakt sinds vrijdag 1 december deel uit van het managementteam van PIA Group Belgium als Chief Operating Officer (COO). De snelst groeiende accountancy- en advisorygroep van België krijgt hierdoor versterking van een specialist in de kmo-sector met bakken ervaring in het begeleiden van succesvolle ondernemers.

Bondgenoot en sparringpartner

Als COO wordt Robin Beens een spilfiguur in de samenwerking en ondersteuning van de 44 Belgische vestigingen van PIA Group Belgium. “Ik kijk er naar uit om samen te werken met de verschillende PIA- kantoren en hen te helpen bij het realiseren van hun plannen”, vertelt hij. “Zeker omdat we die samenwerking vanuit een unieke positie ingaan. In tegenstelling tot andere accountancygroepen behoudt PIA Group het lokale DNA van elk kantoor dat tot de groep toetreedt. Dat is een unieke propositie die ook een bijzondere, positieve dynamiek creëert. Dat heb ik al vanaf dag 1 mogen ervaren. We hebben heel wat waardevolle mensen in onze groep. Mijn doel is om niet alleen de ambities van PIA Group, maar ook hún ambities waar te maken. Ik wil hun bondgenoot en sparringpartner zijn.”

Gebeten door de kmo-sector

Toen Robin als schoolverlater bij SD Worx startte, besloot hij zijn passie voor ondernemers stapsgewijs verder te ontwikkelen. “Ik vind het fantastisch om samen te werken met kmo-eigenaars en zelfstandigen die hun dromen najagen en risico’s durven nemen,” vertelt Robin. Met functies zoals Business Operations Manager SME, CEO Staffing & Career Solutions en Director SME heeft Robin de afgelopen jaren een carrière opgebouwd waarin ondernemerschap begeleiden steeds centraal stond.

De keuze voor de accountancy- en advisorysector is daar een logisch vervolg op. Robin Beens: “Ik heb enorm veel leuke uitdagingen op mijn pad gekregen, maar ik voelde dat het nu tijd was voor een nieuw hoofdstuk in mijn professioneel verhaal. Dat PIA Group een grote focus legt op kmo’s, was voor mij alvast een eerste pluspunt dat ik kon afvinken.”

Pionier in wilde zeeën

“Doordat mijn ouders zelfstandigen zijn, besefte ik al vroeg dat een accountant meer dan alleen maar met cijfers bezig is. Hij/zij is een vertrouwenspersoon en dat triggerde me. Ook het luik ‘accountancy’ uit mijn MBA aan de Vlerick Business School zette me aan het denken. Ik wou hier steeds meer over weten. Zo kreeg ik een echte klik met de accountancysector”, vertelt Robin. Toen Robin CEO Nathalie Calle en CPO Greet Cousaert voor het eerst ontmoette was hij onmiddellijk onder de indruk. “Ik voelde aan alles dat het verhaal van PIA Group heel wat lef en ambitie in zich heeft. Het is echt een pionier in wilde zeeën, die toch duidelijk op zijn doel afgaat. Bovendien bewijst PIA Group met zijn aanpak dat harde cijfers en het menselijke wel degelijk hand in hand kunnen gaan. Het is echt een kwaliteitsmerk waar ik met plezier aan wil meebouwen.”

In de voetstappen van Nathalie Calle

Tot nu toe combineerde Nathalie Calle haar rol als COO met die van CEO. Nu geeft ze de COO-fakkel door aan Robin. “Ik ben ervan overtuigd dat Robin de geschikte persoon is voor deze rol. Met zijn ervaring zal hij een echte steunpilaar zijn voor onze kantoorverantwoordelijken”, zegt Nathalie. Robin Beens vult aan: “Onwaarschijnlijk hoe Nathalie die twee rollen al die tijd heeft kunnen combineren. Petje af! Nu ik de rol van COO overneem, zal ze zich volledig kunnen focussen op haar rol als CEO.”

Lees verder op de site van PIA Group