In Exact Online geïntegreerde software ondersteunt ondernemers bij beheren en innen van facturen

Exact introduceert Exact Online Debiteurenbeheer, een volledig in Exact Online geïntegreerde oplossing voor het beheer van debiteuren en een belangrijke schakel in het volledig automatiseren van het facturatieproces, dat ook gepersonaliseerd kan worden als de gebruiker dat wil. De oplossing helpt ondernemers om administratieve lasten te minimaliseren, de klantrelatie te onderhouden en tijdig betaald te worden.

Automatisering debiteurenbeheer

Uit de Exact MKB Barometer 2021 blijkt dat eerder betaald krijgen van facturen en administratieve lasten de grootste boekhouduitdagingen voor mkb’ers zijn. Met de introductie van Exact Online Debiteurenbeheer verlicht Exact die lasten. De software verzendt automatisch betalingsherinneringen naar de klant, wat zorgt voor een grote tijdsbesparing en snellere beschikbaarheid van werkkapitaal. Daarnaast zit in de opvolgmail van de herinnering een betaallink, waardoor de ontvanger gemakkelijk direct kan betalen via bijvoorbeeld iDEAL, credit card of Apple Pay.

“Met deze geautomatiseerde oplossing kunnen we een groot deel van die administratieve last van mkb’ers wegnemen, doordat herinneringen door het systeem worden gestuurd op basis van het juiste communicatiescenario. De slimme software bepaalt voor de gebruiker welke communicatiescenario het meest effectief is voor de betreffende klant. Zo hebben ondernemers tijd voor zaken die er echt toe doen, terwijl de software tegelijk zorgt voor het incasseren van openstaande posten zonder dat de klantrelatie er onder hoeft te lijden”, aldus Marcus Schuite, Solution Marketeer bij softwarebedrijf Exact.

Lees verder op de site van Exact