Voor het eerst sleept de accountancysector belangrijke media-erkenning in de wacht, dankzij een innovatieve campagne van het Limburgse communicatiebureau RCA. De campagne, waarin Bockie De Repper en accountant Bert op avontuur gaan om zes verloren btw-bonnetjes te vinden in Bockie's favoriete eetgelegenheden, heeft niet alleen een vermakelijke video opgeleverd. Het heeft ook de 'Jamie Commercial Collab' award gewonnen, een prijs die de uitmuntende samenwerking tussen een merk en een online creator in 2023 beloont.

RCA heeft deze unieke samenwerking tot stand gebracht tussen Bockie De Repper en acht vooraanstaande accountancybureaus: Baker Tilly, BDO, Decupere & Partners, Moore, SBB, Vandelanotte, Van Havermaet, en VGD. Door middel van persoonlijke video's en campagnebeelden heeft Bockie het verouderde imago van accountants opgefrist, de veelzijdigheid van het beroep belicht, en jongeren aangemoedigd om voor deze studierichting te kiezen.

De campagne, die volledig door RCA werd ontworpen, inclusief het digitale communicatieaspect, het webplatform, en de organisatie van de persconferentie, genoot ook de steun van zes Vlaamse hogescholen en het volwassenenonderwijs onder het initiatief 'Accountants Van Morgen'. Senior Consultant Evelien Olaerts benadrukt de essentiële rol van accountants in het succes van ondernemers en de campagne's doel om het beroep aantrekkelijker te maken en meer studenten aan te trekken. Bockie De Repper's authentieke benadering en zijn vermogen om jongeren te informeren en te inspireren, maakten hem de perfecte ambassadeur voor deze campagne, die terecht bekroond is met de Jamie voor Commercial Collab.

Lees verder op de site van Accountants van morgen