De start-up Dexxter won de FinTech Award 2023! De prijs werd uitgereikt door hr-dienstengroep Liantis en gaat naar een beloftevolle jonge start-up in de fintech-sector. De drie oprichters van Dexxter - Stan De Pauw, Robbe Claessens en Giel Thomas - ontwikkelden een boekhoudplatform dat boekhouding duidelijk en betaalbaar houdt voor ondernemers met een eenmanszaak zoals student-ondernemers of bijberoepers.

FinTech Award

Dit jaar organiseerde Liantis voor het eerst de FinTech Award. De award bekroont een onderneming die als start-up (maximum 5 jaar oud) het meest veelbelovend is op het vlak van financiële technologie. Zowel een expertenjury* als het publiek konden kandidaten aanbrengen. De jury stelde op basis hiervan een shortlist samen met 3 genomineerden: Dexxter, OkiOki en Bizzcontrol. Na een stemmingsronde van de jury (60%) en een online voting door het brede publiek (40%) werd de winnaar op donderdagavond 25 mei tijdens een uitreikingsmoment in de Hi!-Site in Grimbergen bekendgemaakt.

Dexxter wint de award!

Uiteindelijk kaapte de start-up Dexxter de hoofdprijs weg. Ex-student-ondernemers Robbe Claessens en Stan De Pauw zagen dat studenten vaak twijfelden om de stap naar het ondernemerschap te zetten, omdat ze bang waren van de administratie en van de kosten. Ex-accountant Giel Thomas zag dan weer dat er heel wat zelfstandigen in bijberoep moeilijk een accountant vonden. Daarom ontwikkelden ze samen Dexxter, een webapplicatie die student-ondernemers en zelfstandigen in bijberoep toelaat om zelf hun boekhouding in handen te nemen, al dan niet begeleid door een accountant. Bovendien werken ze ook samen met accountants. Die laatste verwijzen eenmanszaken graag door naar Dexxter en verwelkomen de ondernemers even graag terug wanneer ze verder geëvolueerd zijn met hun zaak.

“We zijn ontzettend blij met deze award. Nooit hadden we gedacht dat we dit zouden winnen want alle kandidaten waren toppers. Drie jaar geleden waren we nog studenten en nu dit... Ongelofelijk!”, reageert Stan De Pauw van Dexxter. "Deze award vormt voor ons een stimulans om verder te bouwen aan dit verhaal. Onze missie blijft om ondernemerschap te stimuleren. We zijn dus blij dat dit in de bloemetjes gezet wordt en willen daar ook in de toekomst volop op blijven inzetten."

Jonge spelers

Het was het eerste jaar dat Liantis de FinTech Award uitreikte, maar gedelegeerd bestuurder Philip Van Eeckhoute van Liantis blikt tevreden terug. “Ook met Liantis hebben we een link met de fintech. Niet alleen zijn in onze organisatie zelf 270 mensen actief die permanent applicaties voor zelfstandige ondernemers en werkgevers ontwikkelen en verbeteren. We zijn ook elke dag alert voor fintech-spelers die mogelijk samen met ons een meerwaarde kunnen bieden aan onze klanten. Ons event was hét uitgelezen moment om de sector eens in de spots te zetten. Bovendien zijn we overtuigd dat Dexxter, maar ook de andere genomineerden, anderen zullen inspireren om ook vernieuwende ondernemersideeën uit te werken”, besluit Van Eeckhoute.

Lees verder op de site van Liantis