Voorjaar 2022, de broers Fidan en Agron Shala richten Plutus Accountants & Advisors op, een jong en ambitieus accountantskantoor. AdminPulse bezocht ze in hun flex office om te horen wat deze energieke accountants drijft. Dit is deel 1 van de reeks blog posts over starten met je eigen accountantskantoor.

Waarom wilden jullie zelf een accountantskantoor beginnen?

We hebben altijd al met de gedachte gespeeld om samen een bedrijf te runnen.

In de praktijk zagen we ook een heleboel zaken die beter konden. Wij wilden met een ander concept komen. We vinden dat de nieuwe generatie accountants het imago van de ‘saaie boekhouder’ moet wegwerken. Een moderne en efficiënte aanpak van digitalisering, automatisering en realtime accounting is dus een must.

Veel boekhoudkantoren werken nog klassiek, gedreven door de deadlines van de aangiftes. Wat zie je dan in de praktijk? In de maand van de btw-aangifte moet er een inhaalbeweging gebeuren, alle documenten worden in één keer binnengehaald en verwerkt. Ontbreekt er nog iets, dan moet dat nog opgevraagd en verwerkt worden binnen die hele korte termijn.

In dit digitaal tijdperk moet dat toch allemaal veel makkelijker en transparanter kunnen?

We maken gebruik van cloud software en tools om transparant te kunnen samenwerken met de klant. We leiden onze klanten daarin ook op zodat ze hun documenten direct bezorgen in plaats van deze te bundelen en in grotere batches door te sturen. Zo verlagen wij onze werkdruk en de klant is er zeker van dat alles tijdig bezorgd werd. Minder kopzorgen dus. Ze kunnen ook hun verkoopfacturen in het portaal aanmaken, waardoor er een gedeelte van het inputwerk wegvalt voor ons. Dankzij dit realtime concept kunnen we alles gemakkelijk monitoren en kunnen we de klant bijstaan waar nodig.

Lees verder op de site van AdminPulse