Wat staat ons te wachten binnen de accountingsector? Petteri Rantamäki, Accounting Office Specialist bij Visma, ontwikkelde een framework om de belangrijkste veranderingen op een heldere manier in kaart te brengen.

Veranderingen in de accountancysector: een blik op de toekomst

Petteri Rantamäki, Accounting Office Specialist bij Visma Group, heeft een diepgaand onderzoek uitgevoerd naar de toekomst van de accountancysector. Na talloze interviews met experts en bedrijven uit verschillende landen, heeft hij een framework ontwikkeld genaamd 'The 12 Change Forces of the Accounting Industry'. Dit framework brengt de belangrijkste veranderingen in de sector in kaart.

Rantamäki merkte op dat, ongeacht het land, veel bedrijven vergelijkbare ervaringen en uitdagingen deelden. Uit zijn uitgebreide onderzoek, dat meer dan 170 hypothesen over de toekomst van de sector omvatte, destilleerde hij 12 kernfactoren. Deze factoren zijn bedoeld om de complexiteit van de veranderingen te vereenvoudigen en bedrijven een duidelijk inzicht te geven in wat er wereldwijd gebeurt. Lees meer over de 12 veranderende krachten in de accountancysector.

Enkele belangrijke inzichten uit het artikel zijn:

  • Positionering wordt cruciaal: Accountantskantoren moeten duidelijk definiëren wie ze zijn en welke waarde ze bieden.
  • Technologie versterkt de menselijke kant: Door technologische vooruitgang kunnen accountants zich meer richten op menselijke interacties en consultancy.
  • Het aantrekken van talent is een uitdaging: Bedrijven moeten zich onderscheiden om topmedewerkers aan te trekken en te behouden.
  • Voorbereiding op de toekomst: Rantamäki benadrukt het belang van planning, strategie en het opbouwen van sterke relaties binnen de sector.

Lees verder op de site van AdminPulse