Horus wil zichzelf definitief op de kaart zetten in Nederlandstalig België. In Wallonië is de –nochtans jonge – financiële softwarespeler nu al incontournable. Met de start van sales director Gunther Slaets begin dit jaar heeft het bedrijf een belangrijke stap gezet richting een groter marktaandeel. En eerlijk? Gelet op Horus’ vernieuwende en sterke inzet op ‘deep learning’ artificiële intelligentie lijkt de kans op succes zo goed als verzekerd.

Horus mag met haar oprichting in 2016 dan een recente speler zijn, de softwareontwikkelaar rust wel op de schouders van een reus: Philippe Tailleur, die mee aan de wieg van Cubic stond en nadien Bob50 ontwikkelde. Die reus liet en laat zich slim bijstaan door jonge leeuwen, onder wie ook zijn twee eigen zonen (op de coverfoto samen met Gunther) .

“Nadat Philippe Bob50 aan Sage verkocht, bleef hij nog tien jaar voor hen werken. Hij was eigenlijk zinnens op pensioen te gaan, maar dat was buiten zijn nageslacht gerekend”, lacht Gunther. “Zij zagen nog braakliggend terrein in het financiële softwarelandschap. Het ontbrak volgens hen aan een boekhoudprogramma dat voldoet aan de behoeften van de hedendaagse boekhouder én tegelijk het gebruik van artificiële intelligentie naar een volgend niveau tilt. En ziedaar: Horus was geboren.”

Kortom, een Belgisch, dynamisch en familiaal bedrijf met een passie, een liefde voor boekhouding, die van generatie op generatie wordt doorgegeven.

Enorme tijdswinst

Het belang van die artificiële intelligentie valt nauwelijks te onderschatten. A.I. is dé motor van de gebruiksvriendelijkheid van Horus. “Onze integratie met artificiële intelligentie is echt wel uniek. Andere pakketten bedienen zich ook van AI, maar onze software zet continu in op complexe deep learning processen en maakt meteen de vertaalslag naar de achterliggende codering”, aldus Gunther. “Dat die investering in AI loont, blijkt uit het herkenningspercentage dat we met Horus halen: liefst 97% van alle documenten worden correct onderscheiden en geanalyseerd. Dat levert natuurlijk een enorme tijdswinst op.” “En er is meer”, vervolgt Gunther. “We hebben met Falco bovenop Horus Office ook een communicatieplatform ontwikkeld voor de uitwisseling van gegevens. Falco is echt een zegen voor de communicatie tussen boekhoudkantoor en klant. Bovendien kan die laatste in real time alle informatie over zijn bedrijf raadplegen.”

In 2016 werd Horus Software officieel opgericht door Philippe, Benjamin en Jérôme, samen met zijn voormalige partners en Bryan Steyns, een burgerlijk ingenieur gespecialiseerd in AI.

Ambitie? Nummer 1 worden

Wat dat concreet betekent? “Een duidelijke koers van vernieuwing, digitalisering, eigen ontwikkeling en innovatie, die oplossingen biedt voor klanten die de juiste cijfers altijd en onmiddellijk willen kunnen raadplegen. Horus Office is gebaseerd op jarenlange kennis en ervaring met artificiële intelligentie, die toelaat de efficiëntie van je boekhoudprocessen te verhogen. Met Falco kun je vanuit één enkele software je facturen betalen, aanmaningen versturen, met je boekhouder communiceren en last but not least: dankzij een handig dashboard continu een actuele kijk krijgen op je zaken. Je omzet, een cashflow- of kostenanalyse, de btw die je verschuldigd bent, het zijn maar een paar van de belangrijke inzichten die je met één simpele klik tevoorschijn kan toveren. De klant heeft dus voortdurend zicht op de reële stand van zaken. Een grote meerwaarde.”

Het zijn troeven die Horus nu ten volle wil uitspelen om zichzelf stevig op de kaart te zetten in Vlaanderen. “We beseffen ook wel dat zoiets niet over één nacht ijs gaat. Je doet het niet in een handomdraai. Maar: we hebben alle troeven in handen en dus durven we ook ambitieus zijn. We willen de bevoorrechte partner zijn voor de meeste accountancykantoren zoals we nu dat nu al zijn in Franstalig België, waar we meer dan 2.500 accountants bedienen. Het is natuurlijk een utopie te denken dat je alleenheerser kan worden. Dat hoeft ook niet. Wat we dan voor ogen hebben? Op termijn de nummer één worden in Nederlandstalig België.”

Future proof

“Een onmogelijke opdracht? Ik denk van niet. Heel veel boekhoudkantoren beginnen nu pas de digitale weg in te slaan. Ze kunnen kiezen uit verschillende softwareoplossingen en wij maken ons sterk dat we eruit springen, dat we heel sterk gewapend zijn. We hebben ook het grote voordeel dat Horus nu al volledige historieken kan overnemen van een aantal boekhoudpakketten. Geloof mij, dat weet accountancykantoren te bekoren.”

“Wil dat zeggen dat we alleen op accountants mikken die in die pakketten werken omdat we ze automatisch kunnen migreren? Toch niet, want we hebben ook al andere kantoren kunnen overtuigen, omdat ze ons gebruiksvriendelijker en innovatiever vinden dan de concullega’s. We zetten ook vol in op de toekomst en dat impliceert zoveel mogelijk koppelingen mogelijk maken, met zoveel mogelijk partners. Wie voor Horus kiest, kiest voor future proof. Dat we superkort op de bal spelen met onze supportafdeling, tonnen tips en tricks geven die het leven van de boekhouder aanzienlijk vergemakkelijken én een jong, scherp team hebben dat bovenop de technologische evolutie zit, maakt ons verhaal nog eens zo sterk."

Lees verder op de site van Horus