Gisteren vond in de Brabanthal in Leuven Exact Live plaats, hét business event van het jaar waar kmo’s en accountants samenkwamen. Softwareontwikkelaar Exact presenteerde er de nieuwste innovaties op het gebied van bedrijfssoftware. Tijdens de keynote-sessie deelden Exact CEO Paul Ramakers en Chief Product Officer Joep Hoeks hun visie op ontwikkelingen en uitdagingen in de kmo-markt. Ook toonden zij hoe software ondernemers en accountants kan helpen hierop in te spelen en hen wendbaar kan maken.

CEO Paul Ramakers: “Uitdagingen vergroten de noodzaak van automatisering” 

“Ondernemen is vooruitzien, alleen is dat best lastig in een tijd waarin ontwikkelingen elkaar razendsnel opvolgen”, vertelde CEO Paul Ramakers tijdens de keynote-sessie. “Denk aan de inflatie, de krapte op de arbeidsmarkt, technologische innovaties als AI en verantwoord ondernemen. Het zijn thema’s die ons allemaal bezighouden. Ik hoor het niet alleen om mij heen, cijfers uit het Exact KMO Barometer-onderzoek dat we dit voorjaar door een onafhankelijk bureau hebben laten uitvoeren, bevestigen deze trends.” Efficiënter werken is met 42% dan ook de grootste uitdaging voor kmo’s dit jaar.

Paul: “Automatisering kan daar natuurlijk bij helpen en kan ondernemers en hun accountants wendbaarder maken. Dagelijks werken meer dan 600 collega’s bij Exact aan de ontwikkeling van bestaande en nieuwe softwareproducten waarmee we oplossingen kunnen bieden die de bedrijfsvoering verder kunnen optimaliseren. Innovatie is dan ook een belangrijke pijler van de strategie van Exact, net als samenwerking. We investeren daar sterk in, want we hechten veel waarde aan de lokale kennis en expertise van onze partners.” 

Wat een 'warm' congres

Met een uitgebreid programma van interactieve kennissessies, topsprekers en een beursvloer vol experts, was Exact Live een dag vol inspiratie, kennisdeling en ontmoetingen. Thema’s als artificiële intelligentie, data-gestuurd werken en verantwoord ondernemen stonden op de agenda, en natuurlijk was er ook ruimte om softwarevaardigheden naar een hoger niveau te tillen aan de hand van trainingen.

De beursvloer bruiste van energie dankzij de enthousiaste standhouders, terwijl de conferentiezalen bol stonden van nieuwe inzichten. De centrale ontmoetingsplaats bood een sfeer van gezelligheid en verbinding. Exact heeft met dit evenement niet alleen zijn software, maar ook zijn reputatie als prominente aanbieder van bedrijfssoftware verder versterkt.

Tijdens de informele afsluitende sessie spraken (ex)wielerprofs Sven en Thibau Nys over de overeenkomsten tussen ondernemen en topsport, en zorgde zangeres Belle Perez voor sfeervolle beats.  

Lees verder op de site van Exact