Aan het woord is Marc Coppens, die in 1992 begon met Smart Communications, een bedrijf dat snel uitgroeide tot een internationale speler op de telecommarkt. Daarna was hij actief in de energiesector om vervolgens mee zijn schouders te zetten onder het succesverhaal van Yuki.

Marc bracht in 2013 de Yuki boekhoudsoftware naar België en later ook naar Spanje, maar stond vijf jaar eerder al mee aan de wieg van de opstart in Nederland. Urenlange gesprekken waren hier aan voorafgegaan met de oprichters Arco van Nieuwland, Lucas Brentjens en Sebastian Toet over de werking van software, maar vooral hoe je een sector in beweging krijgt die traditioneel niet houdt van verandering. “De sector houdt heel erg vast aan wat ze hebben en niet aan wat zijn klant nodig heeft. Dat is een gevaar. Meer en meer ondernemers hebben andere verwachtingen omtrent hun boekhouding.”

Accountants zijn fantastische mensen die goed en hard bezig zijn, maar die soms het uitbouwen van hun eigen bedrijf uit het oog verliezen.

Lees verder op de site van Yuki