In de wereld van het ondernemerschap zijn er maar weinig verhalen zo inspirerend als die van Joris Van Der Gucht, co-CEO van Silverfin. Van het lanceren van een baanbrekend idee tot het navigeren door internationale markten, Joris' reis is een toonbeeld van doorzettingsvermogen, innovatie en de 'think big'-mentaliteit. In deze samenvatting nemen we je mee door de cruciale momenten en lessen die hem hebben gevormd tot de succesvolle ondernemer die hij vandaag is. Lees verder en ontdek hoe Joris zijn ambitie, visie en balans heeft weten te vinden in een snelgroeiende industrie.

Het begin: geloof en doorzettingsvermogen

Joris Van Der Gucht, co-CEO van Silverfin, heeft een verhaal te vertellen dat begint met een simpel, maar ambitieus idee. Dit idee transformeerde in een kort tijdsbestek naar een bedrijf dat technologieën biedt aan de sectoren tax, audit en accountancy. Joris wist dat hij een probleem aan het oplossen was in een sector die dringend moest veranderen. Zijn doorzettingsvermogen en focus op klanttevredenheid legden het fundament voor een bedrijfscultuur die klanten niet alleen tevreden stelde, maar ook loyaal maakte.

Een nieuw hoofdstuk: Londen

Het verhaal nam een interessante wending toen Joris en zijn gezin naar Londen verhuisden met de ambitie om Silverfin internationaal op de kaart te zetten. De uitdagingen waren talrijk: van het managen van verschillende culturen binnen het bedrijf tot het vinden van een evenwicht tussen werk en gezinsleven. Maar voor Joris was het allemaal de moeite waard. Hij leerde dat het cruciaal is om tijd te besteden aan dingen die je graag doet en waarin je uitblinkt.

Think big-mentaliteit: Van lokale speler naar wereldspeler

Ondersteund door investeerders en aangemoedigd door mensen die in hem en zijn visie geloofden, realiseerde Joris dat het mogelijk was om een wereldspeler te worden. Hij begreep dat een 'think big'-mentaliteit, ondersteund door een constante focus op de markt, essentieel is om succes te realiseren.

Balans en toekomstvisie

In het licht van zijn succes nam Joris een stap terug naar een minder operationele rol, een beweging die hem dubbele gevoelens gaf. Toch ziet hij dit als een uitdaging om dankbaar voor te zijn en sluit hij nieuwe ambities zeker niet uit. Zijn advies aan collega-ondernemers is eenvoudig maar krachtig: "Time is on your side. Vind de balans en de rust. Stel prioriteiten en denk op lange termijn."


Benieuwd naar het diepgaande verhaal van Joris? In Connexi Podcast 64 deelt Joris Van Der Gucht zijn inzichten over het belang van een groeimindset en nog veel meer.
Connexi & AccountancyVandaag brengen Accountants met dezelfde uitdagingen fysiek samen.


Lees verder op de site van Connexi