Input Column

Dank om je opinie te delen voor de lezers van AccountancyVandaag.

Een Column?

AccountancyVandaag is hét onafhankelijke platform waar accountants nieuws, trends en andere ontwikkelingen in hun vakgebied ontdekken. AV bestaat uit deze drukbezochte website, een wekelijks nieuwsbrief, een webinarreeks en een groeiende community waar accountants in dialoog gaan. De content heeft ook een ruim publiek via de social media, in de eerste plaats de LinkedIn-pagina.

Momenteel breiden we het informatieaanbod verder uit, en gaan we starten met een periodieke column door een panel van experts. En zo komen we bij jou terecht. Jij houdt de vinger aan de pols, en je inzichten zouden zeker een meerwaarde zijn voor de accountants van vandaag en die van morgen.

What’s in it for you?

  • een ruim bereik voor je inzichten onder een professioneel publiek
  • de mogelijkheid om op die manier je eigen netwerk en contacten binnen dat publiek te verhogen (we vermelden je mailadres of LinkedIn-profiel onderaan de column zodat mensen je kunnen contacteren)
  • een duidelijke vermelding van je organisatie (naam, website, logo)
  • opname in de lijst van experten die regelmatig een column aanleveren

De insteken en de inhoud zijn uiteraard vrij te kiezen door de auteurs, zolang ze relevant kunnen zijn voor de accountants en hun stiel, in de brede zin. Uitstapjes naar een aanleunend vakgebied, een actueel gegeven of nieuwsitem dat wordt besproken, een onderzoek of anekdote: het kan allemaal zolang het niet commercieel is.
Wat denk je ervan om je inzichten te delen met de Vlaamse accountants? Dat kan op wekelijkse, maandelijkse, … basis. Of af en toe of als de situatie zich voordoet.
Hoe? mail je input naar koen@accountancyvandaag.be

Heel veel dank, Koen

Enkele tips bij het schrijven van jouw column

  1. Kies een onderwerp dat je passioneert: voor het schrijven van een boeiende column is het belangrijk om een onderwerp te kiezen waar je echt om geeft.
  2. Bepaal je precieze doelgroep: identificeer wie je publiek zal zijn: dat kan dé accountant zijn, maar jij weet als geen ander dat er vele nuances zijn, breng die gerust aan.
  3. Begin met een sterke introductie: je moet de aandacht van de lezer vanaf het begin vastgrijpen. Dit kan worden gedaan door een intrigerende vraag te stellen, een controversiële stelling te doen, of een boeiend verhaal te vertellen.
  4. Wees persoonlijk: een column moet je eigen unieke stem en perspectief weerspiegelen. Het is geen nieuwsbericht, dus voel je vrij om persoonlijke anekdotes te delen, je mening te geven, en emotie te tonen.
  5. Gebruik heldere en beknopte taal: vermijd complexe zinnen. Maak je zinnen kort en duidelijk.
  6. Onderbouw je argumenten: hoewel een column je mening weerspiegelt, moet je deze nog steeds onderbouwen met feiten, logica en voorbeelden.
  7. Schrijf met empathie: bedenk dat je lezers mensen zijn met hun eigen meningen en gevoelens. Wees respectvol, zelfs als je een controversieel onderwerp bespreekt.
  8. Eindig met een sterke conclusie: de afsluiting van je column moet even sterk zijn als je introductie. Het moet de lezer met iets om over na te denken achterlaten.
  9. Herzie en redigeer: schrijven is herzien. Zorg ervoor dat je je column meerdere keren doorleest en redigeert voordat je deze publiceert.
  10. Vraag om feedback: laat je column door anderen lezen (kan ook door Koen) voordat je deze publiceert.

    Waar ben je naar op zoek?

    Vind snel en eenvoudig het laatste nieuws, informatieve blogs, interessante pagina’s en boeiende evenementen.