Agenda

18 mei

De basis van digitaal succes:je klantenopvolging en communicatie efficiënt automatiseren.

18/05/2022 Dit evenement vindt online plaats - Organisator: Sterk Digitaal

Hoe vertaal je de vele repetitive en steeds bijkomende taken in een goede opvolging

Het hart van het kantoor is de opvolging van de klant: als dat sterk wordt gedigitaliseerd en procesmatig goed verloopt, is er rust in het kantoor, geen onnodige email communicatie, minder kwartaal stress en een tevreden klant. We focussen in onze webinar op de opvolging van de klantendossiers samen met alle informatie en verantwoordelijkheden die daar komen bij kijken. Met praktische voorbeelden leggen we uit hoe je goede processen opzet, automatiseert en vlot met de klant samenwerkt ondanks de input via vele communicatiekanalen.

Meer...

18 mei

Klanten (meer) adviseren in tijden van personeelstekorten en hoge werkdruk. Hoe ga ik daar mee om?

18/05/2022 Dit evenement vindt online plaats - Organisator: My Xerius

Introductiewebina Balansmanagement (woensdag 18 mei van 12u30 tot 13u30)

Tijdens uw middagpauze ontdekt u vrijblijvend welk verschil de opleiding “Balansmanagement” van Jeroen Meens voor uw kantoor maakt. U verneemt in amper een uurtje hoe u, zelfs in tijden van toenemende werkdruk en schaarste op de arbeidsmarkt,...

•    goede medewerkers aantrekt en behoudt

•    uw mensen stimuleert om nog beter advies te geven

•    uw klanten meer tevreden maakt dan ooit

Een tip: klik na uw registratie op “toevoegen in agenda”. Dan staat het webinar meteen in uw Outlook agenda, inclusief de link.

PS: Dit webinar telt mee voor 1 uur op uw ITAA vormingsattest.

Meer...

19 mei

Automatisering en prijszetting: contradictie of perfect te combineren in het het beste van twee werelden

19/05/2022 Dit evenement vindt online plaats - Organisator: Sterk Digitaal

Software is een investering in productieve automatisering en meer waarde voor de klant. Voorbeelden en bespreking hoe je die doorrekent en communiceert naar je klanten toe.

We geven voorbeelden van kantoren die geëvolueerd zijn van een uurtarief naar een forfait of combinatie, en hoe ze dat hebben aangepakt. Hoe volg je de kost intern op en hoe communiceer je de transitie naar je klanten toe? We bespreken de prijszetting en vergelijken die onder de deelnemers, zodat je goede inzichten krijgt in waar je staat en waar de sector heen gaat. We laten experten aan het woord over automatisering en bespreken hoe je je prijszetting zodanig opvolgt dat het een win-win is voor zowel de klant als het kantoor - zoals het hoort. We leggen uit hoe accountants die transitie aanpakken en communiceren naar hun klanten toe.

Meer...

19 mei

Maak de klik met digitaal boekhouden

19/05/2022 Dit evenement vindt online plaats - Organisator: Codabox (Coda, Soda, Voici, Voila, Caro)

CodaBox bezorgt je de essentiële data om je accountancykantoor van a tot z digitaal te runnen: bankrekeninguittreksels, kredietkaartafschriften, loongegevens en e-facturen.

Tijdens dit webinar toont Tom Van Gool je in 20 minuten hoe CodaBox werkt.

Meer...

20 mei

Coachings- en verkoopvaardigheden

20/05/2022 - Organisator: My Xerius

NETWERKEN MET GELIJKGESTEMDEN, VAARDIGHEDEN AANSCHERPEN, INSPIRATIE EN ENERGIE OPDOEN!

U werkt hard. Er is een tekort aan boekhouders, accountants én goed personeel. Automatisering vraagt veel van uw aandacht.

Het ontbreekt u aan de tijd om:

  • Even afstand te nemen en het grote geheel te bezien
  • U te ontwikkelen tot de winstadviseur die u voor uw klanten wilt zijn
  • Te sparren met gelijkgestemden voor de nodige energie en inspiratie

Gun dit uzelf

Speciaal voor proactieve boekhouders en accountants uit België, organiseert Xerius samen met De Winstadviseur een geweldig inspirerende en leerzame livedag!

Datum: Vrijdag 20 mei 2022

Locatie: Bluepoint Antwerpen!

Tijden:  9:00 – 16:00

Meer...

25 mei

Hoe neem je de klant mee in een goede transitie naar pre-accounting

25/05/2022 Dit evenement vindt online plaats - Organisator: Sterk Digitaal

Naar efficiënte samenwerking met je klanten voor maximale en goede aanlevering van de documenten

Hoeveel van je klanten leveren hun documenten digitaal goed aan? Doen ze dat regelmatig, bijvoorbeeld en is die input de perfecte basis om de boekingen te doen? We geven voorbeelden van accountants die de samenwerking met hun klanten sterk hebben geautomatiseerd, inclusief de tools die er ervoor gebruiken en de aanpak die ze opgezet hebben met hun klanten. We focussen op de transitie en communicatie die ze daarbij hanteren om zo tot een maximaal goed geautomatiseerde gezamenlijke workflow te komen.

Meer...

01 jun

Maximaliseer de kwaliteit van inkomende facturen en boekingsvoorstellen

01/06/2022 Dit evenement vindt online plaats - Organisator: Sterk Digitaal

Combineer je de digitale aanlevering van facturen en stukken tot de efficiëntste en maximaal geautomatiseerde verwerking ervan.

Een kernproces is het inboeken van facturen. Dankzij pre-accounting tools, OCR herkenning, artificiële intelligentie en andere technologie is dit proces steeds meer geautomatiseerd. De uitdaging is dan ook om de software, tools en processen zo te gebruiken zodat je snel een maximum aan kwalitatieve boekingsvoorstellen kan verwerken. We bespreken en vergelijken best practices, kijken waar je staat en hoe je het meet.

Meer...

08 jun

Zo automatiseer je waardevolle rapportering en adviesverlening

08/06/2022 Dit evenement vindt online plaats - Organisator: Sterk Digitaal

De tools, tips, tricks en aanpak om steeds meer in te zetten op advies aan je klant.

We bespreken best practices van collega accountants die de weg naar adviesverlening succesvol ingezet hebben. Hoe pakken ze dit aan en welke software gebruiken ze? Hoe betrekken ze hun klant hierbij en welke adviezen zijn volgens deze kantoren automatiseerbaar en tegelijk waardevol? We vergelijken en bespreken de best practices met de deelnemers, zodat iedereen weet waar je staat, naartoe gaat en hoe je dit best aanpakt.

Meer...

15 jun

Make Innovation Real

15/06/2022 - 17/06/2022 - Organisator: Innova

Innova Flanders is het grootste en enige pure innovatie-evenement in Europa voor innovatiegerichte professionals en organisaties. Identificeer uw kansen voor strategische groei en versnel uw groeistrategie tijdens drie dagen vol inspiratie, innovatie en training.

Organisaties willen en moeten innoveren maar hoe ze dit concreet aanpakken, is voor velen nog een vraagteken. Tijdens Innova Flanders 2022 kunnen de deelnemers kennismaken met disruptive trends die hun business naar een hoger niveau tillen. Bovendien leert u van diverse (inter)nationale innovatie-experts concreet welke aanpak zij hanteren in de race naar strategische groei. Het gaat écht om resultaten tijdens Innova Flanders 2022.

Meer...

15 jun

Zo leer je jouw klanten inzichtelijk ondernemen met hun boekhoudcijfers

15/06/2022 Dit evenement vindt online plaats - Organisator: Sterk Digitaal

Wat zijn de belangrijkste waarde inzichten waarmee we als accountant sterk adviseert

Er is veel win-win te halen uit adviesverlening voor zowel de accountant als de klant ondernemer. Het VRT programma Andermans Zaken is razend populair en toont keer op keer aan dat ondernemers te weinig inzichten halen uit de belangrijkste en waardevolle data van hun onderneming: de boekhoudcijfers. Als accountant heb je een deel van die kennis in huis. Tegelijk moeten de verwachtingen van een ondernemer goed afgebakend worden. We gaan in gesprek met accountants en experten over adviesverlening. We overleggen hoe je als accountant impact kan hebben op het succes van de ondernemer, van cijfers over advies tot investeringsadvies..

Meer...

22 jun

De optimale opvolging van openstaande facturen.

22/06/2022 Dit evenement vindt online plaats - Organisator: Sterk Digitaal

Hoe gaan we naar een efficiënte inning van facturen: van juiste afspraken maken in de opdrachtbrief over debiteurenbeheer tot goede opvolging van je incasso.

Cashflow is king, zowel voor je kantoor als je klant. Maar om facturen vlot te innen moeten we soms door een slepend communicatieproces of in het ergste geval een gerechtelijk invorderingsproces. Er is veel winst te boeken bij een goede voorbereiding en geautomatiseerde communicatie tijdens het debiteurenbeheer. Bovendien zijn er partijen die je perfect helpen om om je incasso en invorderingsproces op de voet te volgen en te beheren. We bespreken aan de hand van concrete cases de ervaringen van kantoren, delen onze ervaring in de groep en overlopen de belangrijkste oplossingen die je hierin kunnen ondersteunen.

Meer...

23 jun

Waardevolle inhoudelijke contracten geautomatiseerd opstellen

23/06/2022 Dit evenement vindt online plaats - Organisator: Sterk Digitaal

Hoe kan je als accountant op een eenvoudige manier soms complexe juridische documenten maken

Van de accountant wordt ook verwacht dat die de juridische kennis heeft om documenten zoals contracten, verslaggeving en formulieren op te stellen. Het correct opstellen van deze documenten is nochtans niet altijd even eenvoudig en vergt veelal gespecialiseerde kennis. Niet iedereen heeft die kennis en huis en daarom bespreken we hoe je hier als accountant mee omgaat en welke tools voorhanden zijn om je klant op maat te helpen.

Meer...