Sinds maart trekt Partena Professional er 10 weken lang op uit met een luxe touringcar om accountantskantoren in heel België te bezoeken.

De medewerkers van deze kantoren worden verrast met een heerlijk ontbijt, lunch of apéro. Er wordt uiteraard niet zomaar bij een kantoor aangeklopt, ieder bezoek is netjes ingepland met de zaakvoerder.

Overdracht van kennis en inzicht

In de bus worden de gasten op een interactieve manier betrokken om de laatste trends en uitdagingen binnen accountancy te ontdekken. Daarnaast wordt men bijgepraat over de ontwikkelingen op het gebied van HR, loonadministratie en sociaal-juridische wetgeving. Een groot deel van de tijd is echter bestemd om de medewerkers van het kantoor aan het woord te laten. Waar komen zij als kantoor vandaan, waar gaan ze naartoe, wie zijn hun klanten, welke diensten bieden ze aan, welke uitdagingen ziet men zoal, wat verwacht men in de toekomst van aanbieders zoals Partena Professional, etc.?

Accountants positief verrast

Zowel de zaakvoerders als hun medewerkers zijn in eerste instantie enigszins sceptisch ten opzichte van het bezoek van de Roadshow voor accountants. Maar achteraf stappen alle passagiers met lachende gezichten, een voldaan gevoel en positieve energie uit de bus. Binnen 1.5 uur hebben de mensen van Partena Professional de juiste snaar geraakt zonder commerciële ondertoon. De kracht van het concept van deze Roadshow zit met name in de combinatie van verbinden en aangenaam verrassen.

Komt er een vervolg?

Dat de Roadshow voor accountants een succes is, staat buiten kijf, maar of er een vervolg komt is nog niet beslist. Initiatiefnemer Stijn de Jong laat weten dat het concept zeker voor herhaling vatbaar is, maar dat er ook gekeken wordt om nieuwe manieren te vinden om de verbinding met accountants tot stand te brengen. Of dat in combinatie is met een bus, boot of ander creatief concept dat moeten we nog bekijken. Het initiatief heeft in ieder geval geresulteerd in een mooie ervaring met veel positieve reacties en waardevolle inzichten voor alle betrokkenen, dus wie weet…

Dankbaar

Vanuit het standpunt van Partena Professional zijn we de accountants dankbaar voor hun bereidwilligheid om ons te ontvangen. Met name de ambiance en het verhaal achter ‘de bus’ heeft er in 9 van de 10 gevallen voor gezorgd dat er een open dialoog tot stand komt in een neutrale setting. Dit bevestigt ook meteen het menselijke aspect van de relatie tussen de accountant en Partena Professional waar wij zoveel waarde aan hechten. Uiteindelijk draait het voor beide partijen om zoveel meer dan enkel cijfers. 

Lees verder op de site van Partena Professional