Kantoor

Dit profiel is voor 85% volledig
Digitaal kantoor

AccountingTeam (A&C Haacht) - PIA

Vekestraat 32, 3150 HAACHT

A&C is het boekhoudkantoor van Andrea Mertens en Christof Van Dessel. Samen met hun team van dossierbeheerders en gediplomeerde boekhouders verzorgen ze de financiële huishouding van vele KMO’s, eenmanszaken en bijberoepers. Het kantoor heeft twee vestigingen, in Heist-op-den-Berg en Haacht, maar telt klanten over heel Vlaanderen. Dankzij de vrijwel volledige digitale werking van A&C vormen afstanden evenwel geen enkele belemmering. Om onze klanten extra van dienst te zijn, werken wij wekelijks ook met twee avondopeningen.

AccountingTeam (A&C Haacht) - PIA gebruikt deze applicaties
Clearfacts

Clearfacts

Als gespecialiseerd samenwerkingsplatform voor de accountant en zijn klanten, integreert ClearFacts met meerdere boekhoudpakketten (WinBooks, Exact Online, Expert/M, Sage BOB, Adsolut en Wings). De focus ligt niet enkel op de boekhouder maar ook op de ondernemer. Een succesvol klantenportaal dient namelijk meerwaarde te bieden aan alle partijen. ClearFacts biedt 7 verschillende mogelijkheden om aankoop-, verkoopfacturen en documenten digitaal aan de boekhouder te bezorgen. Op de ontvangen fac [Meer...]
Voor ondernemer en accountant
Silverfin

Silverfin

Silverfin connecteert met alle boekhoudpakketten. Hierdoor heb je alle financiële data steeds bij de hand, ongeacht welke bron. Wij automatiseren traditionele afsluit workflows en verhogen daardoor de efficiëntie, nauwkeurigheid en winstgevendheid van je kantoor. Vervolgens voorzien onze krachtige analyse- en reporting tools de data en inzichten die ervoor zorgen dat klanten jou als trusted advisor zien. [Meer...]
Voor accountant
AccountingTeam (A&C Haacht) - PIA bedient deze specifieke sectoren
Vrije beroepen Notariaat
Nieuws van AccountingTeam (A&C Haacht) - PIA

PIA Group en AccountingTeam vormen vanaf nu één team

PIA Group is vandaag de 3de grootste accountancy- en advisorygroep van België. Maar het bedrijf uit Gent heeft hoge groeiambities voor 2023. En de realisatie daarvan begint al vanaf januari met de toetreding van AccountingTeam, een accountantskantoor met 40 medewerkers en vestigingen in Kontich en Heist o/d Berg. De nieuwe partner wordt een van PIA Group’s speerpunten in de regio.

Kmo voor kmo's

AccountingTeam is een accountancyadviseur met een sterke reputatie in de wijde omgeving van Antwerpen. Ook in de rest van Vlaanderen heeft het kantoor heel wat klanten. Zij kunnen rekenen op een team van 40 medewerkers, die een volledige dienstverlening bieden.

“Wij omschrijven onszelf graag als een kmo voor de kmo’s”, zegt Geert Dilles. Hij is één van de vennoten die in 2005 aan het roer kwamen van AccountingTeam, samen met Philip Van Dijck, Caroline Mariën en Sandra Lenaerts. Dit viertal bouwde het kantoor uit met de ambitie om aan de hand van een efficiënte, digitaal volwassen service en (pro)actief advies echt een financiële rechterhand van de klant te worden.

“Ik denk dat we mogen zeggen dat we in die ambitie geslaagd zijn”, zegt AccountingTeam-partner Philip Van Dijck. “Onze approach slaat breed aan. Het klantenbestand van AccountingTeam start bij eenmanszaken, consulting- en managementvennootschappen en kmo’s maar telt ook grote bedrijven met internationale activiteiten. Daarnaast hebben we een afzonderlijke business unit voor medische beroepen.”

Een kwalitatief kantoor.

Steven Brouckaert, oprichter en voorzitter van PIA Group, is blij met de toetreding van AccountingTeam. “Wij zoeken met PIA Group naar kwalitatieve kantoren. En AccountingTeam voldoet zeker aan die definitie. Ze brengen ook heel wat advisory knowhow binnen, onder meer op juridisch en financieel vlak. Dat is weer extra kennis om te delen met onze kantoren. AccountingTeam zal op dat vlak dan ook een belangrijke rol spelen in onze organisatie.”

Win-win.

Beide partijen kijken uit naar de samenwerking. “AccountingTeam is altijd een ambitieus kantoor geweest. Maar hoe groter je wordt, hoe breder de investeringen die je moet doen. Binnen PIA Group deel je die inspanningen en kosten met de andere partners. Dat is echt een win-winsituatie die je bovendien toelaat om je te focussen op het servicen van je klanten.”

PIA Group: schaalgrootte met respect voor het lokaal DNA.

“Dat klopt”, zegt Steven Brouckaert. “PIA Group is graag anders dan anders. Wij combineren de wereld van schaalgrootte -bijna 50 kantoren, meer dan 900 medewerkers- met het DNA van een lokaal kantoor. Elk kantoor is voor ons een sterk merk, geleid door sterke ondernemers. Die kantoren gaan we maximaal ondersteunen in IT, digitalisatie, HR, marketing, operations en finance . Dat zijn domeinen die niet tot de corebusiness behoren van fiscale en financiële specialisten. Maar ze zijn wel essentieel om klanten een goede service te bieden. Daarnaast geeft PIA Group ook advisory support. Met deze aanpak zijn we echt uniek op de markt, niet alleen in België maar ook in Nederland.”

“De schaalgrootte van onze groep versterkt de lokale pluspunten in plaats van er een eenheidsworst van te maken”, vult Nathalie Calle, CEO van PIA Group België aan. “Klanten en medewerkers appreciëren dat.”

Continuïteit verzekerd.

Voor de klanten van AccountingTeam verandert er dus in de praktijk niet meteen iets. Geert, Philippe, Caroline en Sandra blijven aan boord van het kantoor en zullen even bereikbaar zijn voor de klanten. Ook de samenstelling van de klantenteams, die zich flexibel aanpast aan de competenties die de klant op een bepaald moment nodig heeft, blijft behouden. De continuïteit is dus verzekerd.

“Wij zien PIA Group als een accelerator”, legt Philip Van Dijck uit. “Het grotere geheel van PIA Group zal AccountingTeam helpen om nog beter op de noden en verwachtingen van onze klanten in te spelen. De meerwaarde van de toetreding zal geleidelijk aan duidelijk worden. The best is yet to come, zoveel is zeker.”

18/01/2023

A&C integreert in AccountingTeam: “Nieuwe samenwerking combineert zelfde persoonlijke aanpak met nog meer expertise”

A&C uit Heist-op-den-Berg zet zijn fiscale en boekhoudactiviteiten voortaan verder in een ruimer samenwerkingsverband met AccountingTeam uit Kontich. De samenwerking zorgt ervoor dat klanten op een ruimere expertise beroep zullen kunnen doen.

29/06/2022

UPDATE: Fiscaal gunsttarief voor auteursrechten

Inkomsten die voortkomen uit de overdracht of concessie van auteursrechten worden onderworpen aan een fiscaal gunsttarief van 15 % in de personenbelasting voor wat betreft de eerste schijf van 37.500 EUR per inkomstenjaar (€ 62.550 geïndexeerd voor de inkomsten geïnd in 2021 en € 64.070 geïndexeerd voor de inkomsten geïnd in 2022).

De inkomsten die dit grensbedrag overtreffen worden eveneens onderworpen aan dit gunsttarief van 15 %, wanneer de auteur handelt buiten een beroepsactiviteit. Indien de auteur beroepsmatig handelt worden de inkomsten die deze schijf overtreffen, bij de overige beroepsinkomsten gevoegd en worden zij onderworpen aan de progressieve tarieven in de personenbelasting (25-50 %).

15/02/2022
Dit kantoor is nog niet opgeëist. (registreer en vul aan)