Kantoor

Dit profiel is voor 75% volledig
Digitaal kantoor

Accountantsburo Lauwers (Kortrijk)

President Kennedypark 4a, 8500 KORTRIJK

Persoonlijk advies op maat

Accountantsburo Lauwers (Kortrijk) gebruikt deze applicaties
Silverfin

Silverfin

Silverfin connecteert met alle boekhoudpakketten. Hierdoor heb je alle financiële data steeds bij de hand, ongeacht welke bron. Wij automatiseren traditionele afsluit workflows en verhogen daardoor de efficiëntie, nauwkeurigheid en winstgevendheid van je kantoor. Vervolgens voorzien onze krachtige analyse- en reporting tools de data en inzichten die ervoor zorgen dat klanten jou als trusted advisor zien. [Meer...]
Voor accountant
Yuki

Yuki

Document staat centraal, veel aandacht voor ondernemers standpunt, filosofie van real-time: alle dagen up-to date [Meer...]
Voor ondernemer en accountant
Accountantsburo Lauwers (Kortrijk) bedient deze specifieke sectoren
Nieuws van Accountantsburo Lauwers (Kortrijk)

Luc en Anne Lauwers: Silverfin zorgt voor een betere service naar onze ondernemers

Accountantsburo Lauwers is een gevestigde waarde in Oost- en West-Vlaanderen. Luc Lauwers, samen met Anne Lauwers founder en bestuurder van het kantoor, staat al 25 jaar aan het roer. In die periode bouwden zij het kantoor uit tot een solide accountancypartner voor de kmo, met vestigingen in Ronse, Kortrijk, Gent en sinds kort ook in Frasnes-Lez-Anvaing.

Van accountant tot bedrijfsconsultant dankzij de juiste technologie

“Vooral de laatste 5 jaar is er door digitalisering en automatisering binnen de sector een hoop veranderd”, vertelt Luc. “De moderne accountant wordt meer en meer een bedrijfsconsultant en moet dan ook een brede waaier aan diensten kunnen aanbieden.” Ondernemers opereren zelf in een omgeving die permanent in verandering is. Van hun accountant verwachten ze dan ook diezelfde wendbaarheid. Dankzij Silverfin kunnen bij Lauwers de rapporteringen snel en correct de deur uit. Daarnaast kunnen klanten er ook terecht voor advies over HR en financiële planning. “Een verbreding van het aanbod is in mijn ogen essentieel voor ons beroep en onze toekomst.”

Dankzij de digitalisering kunnen we extra meerwaarde creëren voor onze klanten

De medewerkers van Accountantsburo Lauwers zijn helemaal vertrouwd met Silverfin. Ook de klanten, die dankzij de Pulse-functie van Silverfin permanent toegang hebben tot online rapporteringen, zijn enorm tevreden. Luc kan andere kantoren dan ook alleen maar aanbevelen om zelf ook de stap te zeggen. “Elke verandering stuit in eerste instantie op weerstand”, zegt hij. “Maar als je als management 100% achter je digitale transformatie staat en je je team er de voordelen van toont, ontketent dat een positieve kettingreactie.” Waar wacht je dus nog op?

Geconnecteerde all-in-one oplossing

De keuze van Lauwers voor Silverfin was in eerste instantie zuiver praktisch. “Door de schaarste op de arbeidsmarkt waren we op zoek naar een manier om onze processen nog meer te stroomlijnen en te automatiseren”, herinnert Luc zich. Met Silverfin haalden ze een uniform systeem in huis waarmee ze efficiënter konden werken.

Intussen staat het kantoor al heel wat stappen verder en heeft het een volledig digitaal ecosysteem uitgebouwd met Silverfin als engine. Deze wordt aangevuld met Yuki en Admin Consult, hun beheersysteem. Bijkomende Office-programma’s zijn overbodig geworden. Met het oog op een optimale connectiviteit koos het kantoor naast de basisfuncties van Silverfin bovendien ook meteen voor de modules Jaarrekening en VenB. “Dankzij die integraties zijn al onze data onderling verbonden en verloopt de verwerking van de afsluiten veel vlotter”, vertelt Luc. Ten slotte werkt Lauwers ook met de liquiditeits- en balans test, waarin onder meer financiële plannen kunnen worden opgemaakt.

Recent bouwde het kantoor zijn ecosysteem nog een beetje verder uit door de Insight-module toe te voegen. Die moet de nodige ondersteuning bieden om klantdata nog sneller en accurater te kunnen analyseren. “We zijn ervan overtuigd dat Insights ons gaat helpen om aan de hand van data-analyse onze klanten proactief te adviseren”, stelt Luc.

01/11/2022

Voortaan schudden we elkaar ook de hand in kantoor Frasnes

Deze maand hebben we ons vierde AL-kantoor geopend, het eerste in Franstalig België. Voortaan kunnen ook klanten uit de omgeving van Frasnes-Lez-Anvaing snel even binnenspringen met een vraag of een verzoek. “Digitaal boekhouden in combinatie met kwalitatieve fysieke contacten met klanten, betekent pas een echte meerwaarde”, aldus zaakvoerster Anne Lauwers.

Sinds een paar weken kunnen onze klanten uit de bedrijvige regio Frasnes, Leuze, Ath en Doornik een beroep doen op Delphine Moulin en Marie-Françoise Herment. Ze zijn het gezicht van ons nieuwe kantoor in bedrijvenpark Centre d'entreprise Le Carré Long. “Na Ronse, Gent en Kortrijk, is Frasnes-Les-Anvaing ons vierde kantoor”, zegt Anne. “We zijn intussen met een veertigtal medewerkers om ons groeiend klantenbestand te ondersteunen op boekhoudkundig en fiscaal vlak.”

23/08/2022
Dit kantoor is nog niet opgeëist. (registreer en vul aan)