Kantoor

Dit profiel is voor 30% volledig

A.A&T Accountancy (PIA Group)

Ottergemsesteenweg-Zuid 808/4, 9000 GENT

A.A&T Accountancy (PIA Group) gebruikt deze applicaties
A.A&T Accountancy (PIA Group) is gespecialiseerd in
Accountancy (algemene boekhouding)
A.A&T Accountancy (PIA Group) bedient deze specifieke sectoren
Andere kantoren
Nieuws van A.A&T Accountancy (PIA Group)

Nieuwe generatie aan het roer bij PIA-kantoor Accountancy Van Poucke In Sint-Niklaas

Het begin van het nieuwe jaar brengt bij ons PIA-kantoor Accountancy Van Poucke in Sint-Niklaas een belangrijke wissel met zich mee. Oprichter Luc Van Poucke zet een stap opzij en gaat volop van het leven genieten. Tim De Wolf wordt in zijn plaats de nieuwe kantoorhouder. Hij kan rekenen op de back-up van Annelies De Wilde en het 9 personen sterke team. De nieuwe generatie legt meteen ook enkele eigen accenten.

Luc Van Poucke richtte het accountancykantoor met zijn naam op in 1986. In zijn 36-jarig bestaan evolueerde Accountancy Van Poucke naar een bloeiend topkantoor, dat een volledige financiële en fiscale dienstverlening aanbiedt aan een brede waaier ondernemers, niet alleen in de regio Sint-Niklaas maar ook ver daarbuiten. De intrede in PIA Groupbetekende een extra boost voor het kantoor aan de Nieuwe Baan in Belsele.

“Maar nu is het welletje geweest”, aldus Luc. “36 jaar lang heb ik mogen doen wat ik graag doe: mensen adviseren hoe ze meer kunnen halen uit hun fiscaliteit en financiën, meedenken met ambitieuze ondernemers en -last but not least- een fijn team coachen. Ik kijk er met trots en tevredenheid op terug. Maar vanaf 1 januari zal mijn agenda vooral gevuld zijn met activiteiten zoals fietsen, wandelen, golfen en de tuin. Ik blijf als expert nog wel beschikbaar voor het team. Maar ik denk niet dat ze mij nog veel nodig zal hebben”, lacht hij.

De transitie van Luc naar zijn opvolgers is inderdaad al een tijdje bezig. De oprichter heeft zijn besluit om een stap terug te zetten niet op één dag genomen. De jonge generatie heeft alle tijd gekregen om zich voor te bereiden op haar nieuwe taken en zich volledig in te werken in de dossiers.

Tim De Wolf wordt op 1 januari 2023 de nieuwe kantoorhouder. Deze licentiaat accountancy-fiscaliteit kan meer dan 20 jaar ervaring voorleggen. In 2011 kwam hij Accountancy Van Poucke versterken. In zijn nieuwe rol wordt hij geruggensteund door Annelies De Wilde, die sinds 2015 bij het kantoor werkt als gecertificeerde accountant en belastingconsulent. Zij zal als Tims back up opereren. Tim en Annelies kijken uit naar de uitdaging die voor hen ligt. “Luc heeft dit kantoor tijdens zijn loopbaan enorm laten groeien. Het is onze ambitie om het met ons hele team minstens even goed te doen. Dat zijn we hem wel verschuldigd”, vertellen ze.

Het nieuwe team legt uiteraard eigen accenten. ”Digitalisatie wordt daarbij een prioriteit”, vertelt Tim. “Een boekhouding elektronisch voeren heeft heel wat voordelen. Het werkt makkelijker en alles is overzichtelijker.  Bovendien wordt ook de fiscale en sociale administratie van de overheid in snel tempo elektronisch. Wij willen voor onze klanten de gids zijn naar minder papieren en meer digitale efficiëntie.”

Dat betekent niet dat de service van Accountancy Van Poucke minder persoonlijk wordt. “Om een klant goed te kunnen begeleiden, moet je hem aanvoelen. Daarom vinden we het belangrijk om op regelmatige basis echt rond de tafel te zitten, bijv. bij de jaarbespreking. Op dat vlak treden we gewoon in de voetsporen van Luc. De persoonlijk aanpak is één van de basiselementen van het succes van Accountancy Van Poucke.”

05/01/2023

EMD Accounting & Tax uit Tienen kiest voor verder groeien binnen PIA Group

De consolidatiegolf in de accountancy- en advisorysector houdt aan. En PIA Group, de 3de grootste speler in het midsegment, blijft daarin een vooraanstaande rol opnemen. Vandaag verwelkomt de groep EMD Accounting & Tax uit Tienen. Daarmee telt PIA Group nu 41 kantoren in België, waarvan 9 in Vlaams-Brabant.

Kwaliteit waarvoor men van ver komt

EMD Accounting & Tax uit Tienen kende de voorbije jaren een mooie evolutie onder leiding van Michaël Deraemaecker (44) en Ellen Meulemans (38). Zij namen het kantoor over in 2011. Sindsdien groeide EMD uit tot een team van 12 mensen. In een wereld waarin het wettelijke en fiscale kader voortdurend verandert, heeft EMD altijd hoog ingezet op kennis en opleiding. Het resultaat is hoogkwalitatief advies waarvoor men van ver naar EMD komt. De klanten -hoofdzakelijk kmo’s- zijn niet alleen afkomstig uit Tienen maar ook uit de rest van Vlaanderen.

Topkantoor

Steven Brouckaert, de CEO van PIA Group, is bijzonder blij met de intrede van EMD in de organisatie. “Dit is echt een topkantoor”, glundert hij. “Ik heb Michaël en Ellen tijdens de onderhandelingen leren kennen als twee perfectionisten. De hoge tevredenheid en de goede band met hun klanten en medewerkers zijn daarvan het bewijs. Hun aanpak, waarin kennis en persoonlijke advies centraal staan, sluit perfect aan op het DNA van PIA Group. Het doet me veel plezier dat Michaël en Ellen dat aangevoeld hebben en dat ze dat gevoel tijdens de onderhandelingen gevolgd hebben.”

Behoud van de eigenheid

PIA Group ondersteunt zijn accountancykantoren met een shared services model, waarbij een team van meer dan 40 mensen fulltime support levert in Operations, HR, IT, Digitalisatie, Finance en Marketing. Daarnaast kunnen de kantoren ook een beroep doen op de expertise van het PIA Advisoryteam. Het grote verschil met andere accountancygroepen is dat een kantoor binnen het PIA-DNA zijn eigenheid en naam behoudt. Dat was voor de EMD-vennoten een belangrijke reden om voor PIA Group te kiezen. “Het familiale kantoor waar onze klanten en onze medewerkers ooit voor gekozen hebben, blijft verder bestaan.”

Ruimte voor dynamiek

Uiteraard waren er nog andere overeenkomsten tussen EDM en PIA Group die voor de match zorgden. “In de gesprekken met Steven en het PIA-team merkten we een hoge dynamiek en drive. Ook dat was voor Ellen en mij een grote motivator voor onze keuze”, vertelt Michael. “We zijn allebei nog té dynamisch om voor een puur verkoopscenario te gaan. We wilden toetreden tot een groep waarin we zelf als ondernemers nog een toekomst voor ons zagen. PIA Group biedt ons die mogelijkheid. We kunnen hier als kantoorhouders vanuit onze expertise echt meeschrijven aan het verhaal van de hele groep. Dat is een rol die we allebei met veel goesting op ons gaan nemen.”

Sterker in de war for talent

Voor de klanten van EMD betekent de toetreding tot PIA Group geen ingrijpende verandering. Al zullen ze wel degelijk de pluspunten ervaren. “Dankzij PIA Group staan we sterker in de war for talent die de accountancysector in zijn greep houdt”, zegt Ellen. “Een sterke groep die achter ons en onze medewerkers staat, maakt EMD als werkgever aantrekkelijker voor jong én ervaren talent. We hopen sneller de extra krachten te vinden waar we naar op zoek zijn. Dat heeft sowieso een positief effect op de dienstverlening. Tegelijk biedt de ondersteuning door PIA Group ons de ruimte om ons verder te focussen op datgene waar we het liefst mee bezig zijn. En dat zijn onze klanten.”

Nr. 1

PIA Group zit intussen ook niet stil. De groep praat met verschillende andere accountancykantoren en verwacht op korte termijn weer een aantal samenwerkingen te kunnen aankondigen. “Vandaag zijn we nr. 3 in het midsegment”, vertelt Steven Brouckaert. “We zijn in alle stilte tot die positie opgeklommen. Maar we moeten niet flauw doen. We hebben de ambitie om nr. 1 te worden. Daar blijven we verder aan werken met de steun van onze investeerder Baltisse, de private equitygroep van de familie Balcaen.”

30/09/2022

FIDIAZ – EEN KLEURRIJKE FINANCIËLE DIENSTVERLENER

Fidiaz bestaat sinds 1 januari 2022 en toch kan de financiële dienstverlener al bogen op 50 jaar ervaring. De onderneming is namelijk ontstaan uit de fusie van accountantskantoren Blueground en Finivo. Fidiaz, dat lid is van PIA Group, telt 8 kantoren verspreid over Vlaanderen en Brussel. Met 140 medewerkers levert het finance en business support van a tot z.

Gelijke kansen en middelen voor iedereen

Bij Fidiaz wordt elk individu als uniek beschouwd. Niet alleen op het vlak van afkomst, want ook persoonlijkheid, sociale klasse en gender spelen een belangrijke rol in de samenstelling van de teams. Diversiteit gaat dan ook hand in hand met inclusie. Patrik Peeters, Managing Director van Fidiaz, zegt het als volgt: “Iedereen moet gelijke kansen en middelen krijgen om te kunnen groeien in onze organisatie. Het zijn net de verschillen tussen medewerkers die zorgen voor meerwaarde in de teams.”

15/09/2022

Een digitale kluis: een veilige haven voor al jouw gevoelige en belangrijke documenten

Al jouw belangrijke documenten en gegevens bundelen in één klik? Dat kan sinds vorig jaar eenvoudig via het digitale platform IZIMI. Dit platform is ontworpen door de Federatie van Belgische Notarissen en maakt het mogelijk om alle notariële akten en andere documenten veilig te bewaren in een digitale kluis.

Welke documenten kan ik opslaan in mijn digitale kluis?

Alle akten verleden sinds 2014 zullen automatisch worden toegevoegd aan jouw digitale kluis maar daarnaast is het ook mogelijk om gelijk welke informatie op te slaan. Denk maar aan een handgeschreven testament, een bankgift, wachtwoorden, polissen van pensioensparen, diploma’s, geboorteaktes, aankoopfacturen en andere belangrijke documenten die je anders thuis fysiek bijhoudt.

17/12/2021