De Gentse scale-up Contractify werkt al met heel wat partners samen om hun contract management software te optimaliseren. Het doel van Contractify is om gebruikers een oplossing te bieden waarmee ze de volledige contract lifecycle kunnen managen op één plaats. Voor de eerste fase in deze cyclus, namelijk contractcreatie, hebben ze nu de krachten gebundeld met het Leuvense legal software platform ClauseBase.

Wie is Contractify?

In 2015 startten Steven Debrauwere en Herlinde De Buck Contractify op. Ondertussen is de Belgische onderneming uitgegroeid tot een toonaangevende softwareleverancier voor contractmanagement. De cloudsoftware helpt bedrijven bij het centraliseren, beheren en ondertekenen van alle contracten in één veilige contractbibliotheek. Zo gaat het platform onder andere de strijd aan tegen ongewenste automatische verlengingen en worden contracten sneller ondertekend met aanpasbare ondertekenings- en goedkeuringsflows.

Binnenkort wordt hier door de samenwerking met ClauseBase ook de creatiefase aan toegevoegd. Op die manier wordt het mogelijk om de volledige contractcyclus te beheren in Contractify.Eerder dit jaar maakte de ambitieuze scale-up reeds de stap naar Nederland met de opening van een kantoor in Utrecht en door een succesvol partnership af te sluiten met Deloitte Legal.

Nood aan oplossing voor volledige contract lifecycle

“In gesprekken met prospecten horen we vaak dat ze op zoek zijn naar een oplossing waarin ze de volledige contractcyclus kunnen beheren.” zegt Steven Debrauwere, CEO van Contractify. “Van creatie van een contract, tot het goedkeuren, ondertekenen, veilig bewaren en proactief opvolgen ervan: bedrijven willen alles op één centrale plaats kunnen beheren in plaats van voor elke fase een andere tool te gebruiken.”


De nieuwe partner: ClauseBase

ClauseBase wordt gerund door Maarten Truyens, Senne Mennes en Robbert Jacobs, voormalige advocaten en bedrijfsjuristen met jarenlange ervaring in het opstellen van juridische documenten.

In hun vorige leven werden ze herhaaldelijk geconfronteerd met het dure, repetitieve en tijdrovende karakter van het opstellen van contracten en ze waren niet gelukkig met bestaande oplossingen. In 2018 lanceerden ze ClauseBase, een paradigmaverschuiving in het opstellen van contracten om het leven beter te maken voor iedereen die juridische documenten opstelt (niet alleen advocaten). Intussen heeft de Leuvense softwareontwikkelaar ook ClauseBuddy gelanceerd, een Word plug-in die het gemakkelijk maakt om zowel kennis te delen als templates te automatiseren.

Meerwaarde van ClauseBuddy aan Contractify

Clausebuddy is een Microsoft Word plug-in waarmee gebruikers slimme templates kunnen combineren met een bibliotheek van vooraf goedgekeurde clausules om foutloze contracten te garanderen. Gebruikers kunnen rechtstreeks vanuit MS Word en MS Outlook bibliotheken van clausules en veelgebruikte tekstfragmenten aanmaken. Door clausules te delen en aan te vullen met juridische kennis, kunnen juridische teams de kwaliteit van hun documenten verhogen en tegelijkertijd het schrijfproces versnellen.

Documenten opgesteld in ClauseBase kunnen met één druk op de knop worden doorgestuurd naar Contractify. Alle relevante gegevens - van de contractpartij tot de ingangsdatum van het contract - worden automatisch geëxporteerd. De oplossingen gaan hand in hand waardoor bedrijven hun contractcreatie en contractmanagement proces kunnen stroomlijnen.

Artificiële Intelligentie

Zowel ClauseBase als Contractify zijn de laatste jaren bezig met het onderzoeken en implementeren van artificiële intelligentie in hun oplossingen.

Contractify stelde dit jaar hun nieuwe AI assistent ADA voor. Ada helpt bedrijven om contracten driemaal sneller te registreren en is op die manier revolutionair voor de digitalisering en automatisering van contractbeheer.

ClauseBase gebruikt AI als ondersteuning bij de automatisering van grammaticale constructies. Dat laat toe om volautomatisch vermeldingen van personen en namen van ondernemingen, inclusief bijbehorende werkwoorden en verwijswoorden, correct te vervangen, op elke plaats in het document. Daarnaast gebruikt ClauseBase AI ook bij het opsporen van interessante clausules. De AI maakt het mogelijk om clausules te vinden die inhoudelijk over hetzelfde onderwerp gaan, zelfs als de letterlijke bewoording zeer verschillend is. Gebruikers kunnen de software dan bijvoorbeeld vragen naar alternatieve contractuele formuleringen.

Contractify en ClauseBase zetten zich hiermee als Belgische scale-ups op het niveau van grote internationale spelers wat het gebruik van AI betreft.

Lees verder op de site van Contractify