Applicatie

kan koppelen met deze applicaties
wordt gebruikt door deze kantoren
Categorieën
Onbekend
Nieuws van

Dropshipping:
de valse noot in
het e-commercepakket

Op 1 juli traden de nieuwe btw-regels voor e-commerce in werking. Door een bijzondere kronkel in deze regelgeving, blijkt nu dat de belangrijkste vereenvoudiging niet van toepassing is op e-commerce door handelaars die gebruik maken van ‘dropshipping’.

DEEL DIT ARTIKELLINKEDINTWITTERFACEBOOKEMAILhttps://www.linkedin.com/pages-extensions/FollowCompany?id=555666&counter=bottom&xdOrigin=https%3A%2F%2Fwww.moore.be&xdChannel=6e8dca33-1821-42a3-9f91-9658449204ca&xd_origin_host=https%3A%2F%2Fwww.moore.be

Wat is dropshipping?

Dropshipping is een vorm van e-commerce waarbij een handelaar goederen verkoopt die hij zelf niet op voorraad heeft. Nadat een klant in de webshop een product besteld heeft, verzendt de handelaar het product niet zelf. Hij geeft het order door aan een fabrikant, een groothandel of een andere e-commercehandelaar. Die laatste verzendt het product rechtstreeks naar de eindklant.

21/07/2021

Analytische boekhouding: definitie en stappenplan voor implementatie

Draagt u een bril op sterkte? Of een zonnebril? Zoals elke brildrager weet: de brillenglazen poetsen maakt een wereld van verschil. Analytische boekhouding is een beetje als uw boekhoudbril schoonvegen met een brildoekje. Daarna ziet u alles veel duidelijker. En dankzij de grotere duidelijkheid die analytische boekhouding biedt, krijgt u meer inzicht in de kosten en de rentabiliteit van uw onderneming.  

Om u een heldere kijk op analytische boekhouding te geven, vatten we hier de grondbeginselen samen. Hier volgt dus een compleet overzicht, met inbegrip van:

20/07/2021

3 Effectieve tips voor het digitaal bewerken van stukkenbundels

Ook in de juridische sector zit de digitalisering in een stroomversnelling. Zo kan er nu via DPA Deposit en E-Deposit stukkenbundels vlot digitaal neergelegd worden. Het ritje naar de rechtbank spaart u al mooi uit. Maar hoe zit het met de bewerkingen van deze documenten vooraf? Digitaliseer hier ook maximaal en ervaar zo een enorme tijd- en kostenbesparing. Wij geven graag 3 effectieve tips mee voor het digitaal bewerken, benoemen en samenstellen van stukkenbundels.

20/07/2021

DIGITAL ACCOUNTANCY

Mondriaan staat voor digitale accountancy, dat wist u al. Weet u daarentegen ook dat een doorgedreven digitalisering van uw vennootschapsdossier u heel wat kopzorgen kan besparen?

We zetten het even op een rijtje.

19/07/2021

Steun voor zelfstandigen die zijn getroffen door het noodweer

Het noodweer heeft in een groot deel van ons land voor catastrofale situaties gezorgd. Getroffen zelfstandigen kunnen rekenen op een aantal steunmaatregelen. Dat maakte minister van Zelfstandigen Clarinval bekend. We zetten ze hier op een rijtje.

Om welke steun gaat het?

1. Overbruggingsrecht wegens gedwongen onderbreking

Zelfstandigen die hun activiteit door het noodweer moeten onderbreken, zullen kunnen gebruikmaken van het klassieke overbruggingsrecht ‘gedwongen onderbreking door een natuurramp’. Zodra je je activiteit minstens zeven dagen moet onderbreken, kan je rekenen op een uitkering. Per periode van zeven dagen bedraagt de uitkering 329,38 euro (zonder personen ten laste) en 411,60 euro (met personen ten laste). Na 28 dagen gaat het om een uitkering tot 1.317,52 euro en 1.646,38 euro.

Om aanspraak te kunnen maken op de uitkering, moet je tijdens het tweede en derde kwartaal van 2021 aangesloten zijn als zelfstandige in hoofdberoep of meewerkende echtgenoot (maxi-statuut). 

Let wel op: de uitkering kan binnen dezelfde maand niet worden gecumuleerd 

19/07/2021
Deze applicatie is nog niet opgeëist. (registreer en vul aan)