Applicatie

Partena Professional

Partena Professional, uw bevoorrechte partner Als accountant weet u beter dan wie ook dat uw beroep de laatste jaren sterk geëvolueerd is, en dat al lang meer inhoudt dan cijfers op een rijtje zetten om de rekeningen van uw klanten te maken. Zij doen steeds meer een beroep op uw advies om hun statuut, inkomsten en resultaten te optimaliseren. Om ervoor te zorgen dat u uw taken beter kunt uitvoeren, beschikt u over een bevoorrecht contactpunt en een snelle toegang tot onze expertise. Daarbovenop heeft Partena Professional voor u een pak praktische tools en hulpmiddelen. Zo wint u tijd en kunt u zich verder concentreren op de taken van grote toegevoegde waarde. Om deze samenwerking te versterken zijn we overigens nauw gaan samenwerken met de professionals in de sector.

Partena Professional kan koppelen met deze applicaties
Payabl

Payabl

Met Payabl’ kunnen werknemers zelf kiezen wanneer ze hun loon krijgen. Een handige app die de werkgever geen extra werk bezorgt. Iedereen tevreden, dus! [Meer...]
Voor ondernemer
Billtobox (Banqup)

Billtobox (Banqup)

Billtobox voor accountants Een online platform dat de administratieve rompslomp tussen u en uw cliënten uit handen neemt, zodat u meer tijd overhoudt voor wat echt belangrijk is, namelijk financieel advies geven. [Meer...]
Voor ondernemer
Monizze

Monizze

Monizze vindt de samenhang van medewerkers opnieuw uit met behulp van nieuwe technologieën (FinTech). Ze biedt een verscheidenheid aan producten en diensten via haar betalingskaart, platformen en haar applicatie. [Meer...]
Voor ondernemer en accountant
Officient

Officient

Officient zorgt ervoor dat bedrijven hun HR administratie efficiënter kunnen beheren. Met intuïtieve tools om HR taken sneller uit te voeren, een beter personeelsoverzicht en door het visualiseren van strategische inzichten. [Meer...]
Voor ondernemer
Categorieën
Payroll & HR
Nieuws van Partena Professional

Spannende tijden in het verschiet: De toekomst van de accountancy en de impact van de regelgeving inzake e-facturering en e-rapportering 🌟

De afgelopen weken had ik het voorrecht om meerdere evenementen in verschillende steden te organiseren voor Belgische accountants, en het bovenstaande onderwerp te bespreken tijdens BOOST IT met Partena Professional.

De belangrijkste bevindingen van Stijn de Jong

E-facturering en e-rapportage zullen de toekomst van de accountancy vormgeven omdat ze ons in staat stellen écht het digitale tijdperk binnen te gaan. Deze regelgeving zal een revolutie teweeg brengen in de manier waarop we financiële transacties en rapportageprocessen afhandelen.

Initiatieven zoals e-facturering en e-rapportage zijn bedoeld om de financiële transacties te stroomlijnen en transparanter te maken. Door bedrijven te verplichten facturen en financiële verslagen elektronisch te genereren en in te dienen, zullen fouten geminimaliseerd worden, fraude zal verminderen en de efficiëntie van financiële transacties zal bevorderd worden.

Een speciale dank aan: Patrick Deleu, Philippe Kimpe, Hans D'Hondt, Bart Van Coile, Jan Druppel, Marc Van Thournout, Jurgen Soetaert, Cedric Dumont, Mélanie Lepropre, ilona de Witt, Olivier Bialek, Romain Boujardon, Clark Taverniers, en alle andere mensen die hebben bijgedragen aan deze evenementen.

Wat betekent dit voor de toekomst van de accountancy?


1️⃣ Meer nauwkeurigheid en efficiëntie: E-facturering elimineert handmatige gegevensinvoer en de mogelijkheid van menselijke fouten, waardoor een nauwkeurige en foutloze financiële administratie wordt gewaarborgd. Hierdoor kunnen accountants zich meer richten op analyse en strategische besluitvorming, in plaats van te worden belast met repetitieve administratieve taken.
2️⃣ Real-time zichtbaarheid en inzichten genereren waardevolle inzichten, waardoor proactief financieel beheer en geïnformeerde besluitvorming mogelijk worden.
3️⃣ Verbeterde naleving en transparantie: E-invoicing en e-reporting bevorderen een betere naleving van de fiscale wet- en regelgeving.
4️⃣ Integratie met geavanceerde technologieën: E-facturatie en e-rapportage openen deuren naar synergieën met opkomende technologieën.

Terwijl de toekomst van de accountancy zich ontvouwt, is het van cruciaal belang om deze digitale transformaties toe te passen en te omarmen.

Stijn de Jong, Partena Professional tijdens Boost IT in Antwerpen.

Enkele tips om voorop te blijven

🔹 Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de regelgeving voor e-facturatie en e-rapportage.
🔹 Maak gebruik van de beschikbare tools: Er zijn genoeg tools en diensten die u en uw klanten al kunnen gebruiken, begin ze te gebruiken! (en zorg ervoor dat u uw klanten ook instroomt)
🔹 Kennis bijschaven: Investeer in continu leren en ontwikkelen.
🔹 Werk samen met andere professionals, deel inzichten en werk samen aan best practices.

Accountants, blijf sexy! Laten we ons proactief aanpassen, leren en deze digitale transformatie omarmen om de toekomst vorm te geven en positieve veranderingen in de wereld van het ondernemerschap te stimuleren!

Stijn de Jong, Partena Professional

18/05/2023

Tijdverlies aan verzamelen klantfacturen is verleden tijd! 

Gemiddeld besteden accountants zo’n 15 min per dossier om tijdens de kwartaalafsluiting alle facturen verzameld te krijgen.

Tijd die toch al zo schaars is en dus enorm kostbaar.

Enkele sociaal secretariaten zijn in actie geschoten om de accountants tegemoet te komen, waaronder Partena Professional.

De accountants met klanten bij het sociaal secretariaat van Partena Professional kunnen via de Accountant Desk doorgeven op welke manier zij de facturen van hun klant willen ontvangen en zij doen dan de rest.

Men kan kiezen uit 3 opties:

1. factuur als bijlage (pdf) via email

2. aflevering via het platform Billtobox

3. rechtstreekse aflevering in de boekhoudsoftware via het Open Peppol Netwerk.

Volgens Stijn de Jong van Partena Professional is dit slechts een tussenstap alvorens er zal worden overgegaan naar één gezamenlijk platform om de uitwisseling van factuurgegevens en boekhoudkundige data van alle sociaal secretariaten (en op termijn ook de sociaal verzekeringsfondsen) te faciliteren.

Maak maar eens de simpele optelsom van de tijd die een accountant spendeert aan het verzamelen en manueel ingeven van dit soort gegevens. Daar komt nog bij dat de systemen van de sociaal secretariaten en sociaal verzekeringsfondsen niet of niet optimaal met elkaar communiceren om er als accountant optimaal van te profiteren. Ook zijn er klanten die bij verschillende leveranciers aangesloten zijn voor het beheer van hun loondossier en het verzekeren van hun inkomen. In dat geval is het als accountant dubbel afzien.

Tijdens onze Roadshow voor Accountants ben ik ervan overtuigd dat accountants niet graag gebruik maken van een klantenportaal, laat staan meerdere portalen. Het meest gebruiksvriendelijke scenario voor accountants is één platform dat data van verschillende leveranciers op een uniforme manier samenbrengt en inzichten biedt waar je direct mee aan de slag kan. Dit zelfde platform moet de draaischijf vormen om data uit verschillende bronnen gemakkelijk te koppelen met de meest gebruikte boekhoudsystemen, post-accounting oplossingen, etc.

Ook voor de partijen in het ecosysteem rond de accountants biedt dit zo zijn voordelen. Zo kan een partij als Partena Professional geld besparen op de ontwikkeling en het onderhoud van API’s en andere koppelingen.

Achter de schermen vinden er al gesprekken plaats om zo’n platform te realiseren. Bij Partena Professional gelooft men er alleszins in dat dit soort ontwikkelingen nodig zijn om ervoor te zorgen dat accountants met plezier hun job blijven doen!

12/07/2022

Bruno Ronsse plaatst ondernemerschap, digitalisering en duurzaamheid bovenaan de agenda van Partena Professional

Na een overgangsperiode waarin hij de algemene leiding deelde met Michel Halet, is Partena Professional zeer verheugd Bruno Ronsse te kunnen bevestigen als CEO vanaf 1 juli 2022. Bruno zal zijn voeling voor ondernemerschap, zijn digitale knowhow en zijn overtuiging van nieuwe organisatievormen aanwenden om de creatie van meerwaarde die Partena Professional aan haar klanten biedt, verder te stimuleren en de organisatie naar de toekomst te projecteren.

01/07/2022

Roadshow Partena Professional schot in de roos!

Sinds maart trekt Partena Professional er 10 weken lang op uit met een luxe touringcar om accountantskantoren in heel België te bezoeken.

De medewerkers van deze kantoren worden verrast met een heerlijk ontbijt, lunch of apéro. Er wordt uiteraard niet zomaar bij een kantoor aangeklopt, ieder bezoek is netjes ingepland met de zaakvoerder.

Overdracht van kennis en inzicht

In de bus worden de gasten op een interactieve manier betrokken om de laatste trends en uitdagingen binnen accountancy te ontdekken. Daarnaast wordt men bijgepraat over de ontwikkelingen op het gebied van HR, loonadministratie en sociaal-juridische wetgeving. Een groot deel van de tijd is echter bestemd om de medewerkers van het kantoor aan het woord te laten. Waar komen zij als kantoor vandaan, waar gaan ze naartoe, wie zijn hun klanten, welke diensten bieden ze aan, welke uitdagingen ziet men zoal, wat verwacht men in de toekomst van aanbieders zoals Partena Professional, etc.?

Accountants positief verrast

Zowel de zaakvoerders als hun medewerkers zijn in eerste instantie enigszins sceptisch ten opzichte van het bezoek van de Roadshow voor accountants. Maar achteraf stappen alle passagiers met lachende gezichten, een voldaan gevoel en positieve energie uit de bus. Binnen 1.5 uur hebben de mensen van Partena Professional de juiste snaar geraakt zonder commerciële ondertoon. De kracht van het concept van deze Roadshow zit met name in de combinatie van verbinden en aangenaam verrassen.

Komt er een vervolg?

Dat de Roadshow voor accountants een succes is, staat buiten kijf, maar of er een vervolg komt is nog niet beslist. Initiatiefnemer Stijn de Jong laat weten dat het concept zeker voor herhaling vatbaar is, maar dat er ook gekeken wordt om nieuwe manieren te vinden om de verbinding met accountants tot stand te brengen. Of dat in combinatie is met een bus, boot of ander creatief concept dat moeten we nog bekijken. Het initiatief heeft in ieder geval geresulteerd in een mooie ervaring met veel positieve reacties en waardevolle inzichten voor alle betrokkenen, dus wie weet…

Dankbaar

Vanuit het standpunt van Partena Professional zijn we de accountants dankbaar voor hun bereidwilligheid om ons te ontvangen. Met name de ambiance en het verhaal achter ‘de bus’ heeft er in 9 van de 10 gevallen voor gezorgd dat er een open dialoog tot stand komt in een neutrale setting. Dit bevestigt ook meteen het menselijke aspect van de relatie tussen de accountant en Partena Professional waar wij zoveel waarde aan hechten. Uiteindelijk draait het voor beide partijen om zoveel meer dan enkel cijfers. 

15/06/2022

Bedrijfswagen & tankkaart: kan de werkgever het gebruik ervan beperken nu de brandstofprijzen pieken?

De sterk stijgende benzine- en dieselprijzen hebben een grote impact op het budget van veel Belgen. De afgelopen weken zijn de brandstofprijzen drastisch de hoogte in gegaan. Welke gevolgen heeft dit voor de werknemers die over een bedrijfswagen en/of een tankkaart beschikken? Heeft de werkgever het recht om het gebruik ervan te beperken nu de prijzen zo sterk stijgen? En werknemers die dit voordeel niet hebben? Mogen zij enige compensatie verwachten voor deze prijsstijging? En hoe zit het met elektrische wagens? Isabelle Caluwaerts, Legal Expert bij Partena Professional geeft meer uitleg.

11/03/2022
Deze applicatie is nog niet opgeëist. (registreer en vul aan)