Applicatie

Partena Professional

Partena Professional, uw bevoorrechte partner Als accountant weet u beter dan wie ook dat uw beroep de laatste jaren sterk geëvolueerd is, en dat al lang meer inhoudt dan cijfers op een rijtje zetten om de rekeningen van uw klanten te maken. Zij doen steeds meer een beroep op uw advies om hun statuut, inkomsten en resultaten te optimaliseren. Om ervoor te zorgen dat u uw taken beter kunt uitvoeren, beschikt u over een bevoorrecht contactpunt en een snelle toegang tot onze expertise. Daarbovenop heeft Partena Professional voor u een pak praktische tools en hulpmiddelen. Zo wint u tijd en kunt u zich verder concentreren op de taken van grote toegevoegde waarde. Om deze samenwerking te versterken zijn we overigens nauw gaan samenwerken met de professionals in de sector.

Partena Professional kan koppelen met deze applicaties
Officient

Officient

Officient zorgt ervoor dat bedrijven hun HR administratie efficiënter kunnen beheren. Met intuïtieve tools om HR taken sneller uit te voeren, een beter personeelsoverzicht en door het visualiseren van strategische inzichten. [Meer...]
Voor ondernemer
Payabl

Payabl

Met Payabl’ kunnen werknemers zelf kiezen wanneer ze hun loon krijgen. Een handige app die de werkgever geen extra werk bezorgt. Iedereen tevreden, dus! [Meer...]
Voor ondernemer
Bill to box

Bill to box

Billtobox zorgt ervoor dat iedere ondernemer altijd en overal digitaal verbonden is met zijn accountant. Gedaan met stapels papier bij te houden in dikke mappen. Vanaf nu stuur jij als ondernemer al deze documenten snel via pc, tablet of smartphone door naar jouw accountant die alles onmiddellijk digitaal ontvangt in een overzichtelijk klantendossier. Alle documenten worden digitaal doorgestuurd naar het boekhoudkantoor, zo kan jij als accountant structureel doorheen het jaar alle documenten [Meer...]
Voor ondernemer
Monizze

Monizze

Monizze vindt de samenhang van medewerkers opnieuw uit met behulp van nieuwe technologieën (FinTech). Ze biedt een verscheidenheid aan producten en diensten via haar betalingskaart, platformen en haar applicatie. [Meer...]
Voor ondernemer en accountant
Categorieën
Payroll & HR
Nieuws van Partena Professional

Tijdverlies aan verzamelen klantfacturen is verleden tijd! 

Gemiddeld besteden accountants zo’n 15 min per dossier om tijdens de kwartaalafsluiting alle facturen verzameld te krijgen.

Tijd die toch al zo schaars is en dus enorm kostbaar.

Enkele sociaal secretariaten zijn in actie geschoten om de accountants tegemoet te komen, waaronder Partena Professional.

De accountants met klanten bij het sociaal secretariaat van Partena Professional kunnen via de Accountant Desk doorgeven op welke manier zij de facturen van hun klant willen ontvangen en zij doen dan de rest.

Men kan kiezen uit 3 opties:

1. factuur als bijlage (pdf) via email

2. aflevering via het platform Billtobox

3. rechtstreekse aflevering in de boekhoudsoftware via het Open Peppol Netwerk.

Volgens Stijn de Jong van Partena Professional is dit slechts een tussenstap alvorens er zal worden overgegaan naar één gezamenlijk platform om de uitwisseling van factuurgegevens en boekhoudkundige data van alle sociaal secretariaten (en op termijn ook de sociaal verzekeringsfondsen) te faciliteren.

Maak maar eens de simpele optelsom van de tijd die een accountant spendeert aan het verzamelen en manueel ingeven van dit soort gegevens. Daar komt nog bij dat de systemen van de sociaal secretariaten en sociaal verzekeringsfondsen niet of niet optimaal met elkaar communiceren om er als accountant optimaal van te profiteren. Ook zijn er klanten die bij verschillende leveranciers aangesloten zijn voor het beheer van hun loondossier en het verzekeren van hun inkomen. In dat geval is het als accountant dubbel afzien.

Tijdens onze Roadshow voor Accountants ben ik ervan overtuigd dat accountants niet graag gebruik maken van een klantenportaal, laat staan meerdere portalen. Het meest gebruiksvriendelijke scenario voor accountants is één platform dat data van verschillende leveranciers op een uniforme manier samenbrengt en inzichten biedt waar je direct mee aan de slag kan. Dit zelfde platform moet de draaischijf vormen om data uit verschillende bronnen gemakkelijk te koppelen met de meest gebruikte boekhoudsystemen, post-accounting oplossingen, etc.

Ook voor de partijen in het ecosysteem rond de accountants biedt dit zo zijn voordelen. Zo kan een partij als Partena Professional geld besparen op de ontwikkeling en het onderhoud van API’s en andere koppelingen.

Achter de schermen vinden er al gesprekken plaats om zo’n platform te realiseren. Bij Partena Professional gelooft men er alleszins in dat dit soort ontwikkelingen nodig zijn om ervoor te zorgen dat accountants met plezier hun job blijven doen!

12/07/2022

Bruno Ronsse plaatst ondernemerschap, digitalisering en duurzaamheid bovenaan de agenda van Partena Professional

Na een overgangsperiode waarin hij de algemene leiding deelde met Michel Halet, is Partena Professional zeer verheugd Bruno Ronsse te kunnen bevestigen als CEO vanaf 1 juli 2022. Bruno zal zijn voeling voor ondernemerschap, zijn digitale knowhow en zijn overtuiging van nieuwe organisatievormen aanwenden om de creatie van meerwaarde die Partena Professional aan haar klanten biedt, verder te stimuleren en de organisatie naar de toekomst te projecteren.

01/07/2022

Roadshow Partena Professional schot in de roos!

Sinds maart trekt Partena Professional er 10 weken lang op uit met een luxe touringcar om accountantskantoren in heel België te bezoeken.

De medewerkers van deze kantoren worden verrast met een heerlijk ontbijt, lunch of apéro. Er wordt uiteraard niet zomaar bij een kantoor aangeklopt, ieder bezoek is netjes ingepland met de zaakvoerder.

Overdracht van kennis en inzicht

In de bus worden de gasten op een interactieve manier betrokken om de laatste trends en uitdagingen binnen accountancy te ontdekken. Daarnaast wordt men bijgepraat over de ontwikkelingen op het gebied van HR, loonadministratie en sociaal-juridische wetgeving. Een groot deel van de tijd is echter bestemd om de medewerkers van het kantoor aan het woord te laten. Waar komen zij als kantoor vandaan, waar gaan ze naartoe, wie zijn hun klanten, welke diensten bieden ze aan, welke uitdagingen ziet men zoal, wat verwacht men in de toekomst van aanbieders zoals Partena Professional, etc.?

Accountants positief verrast

Zowel de zaakvoerders als hun medewerkers zijn in eerste instantie enigszins sceptisch ten opzichte van het bezoek van de Roadshow voor accountants. Maar achteraf stappen alle passagiers met lachende gezichten, een voldaan gevoel en positieve energie uit de bus. Binnen 1.5 uur hebben de mensen van Partena Professional de juiste snaar geraakt zonder commerciële ondertoon. De kracht van het concept van deze Roadshow zit met name in de combinatie van verbinden en aangenaam verrassen.

Komt er een vervolg?

Dat de Roadshow voor accountants een succes is, staat buiten kijf, maar of er een vervolg komt is nog niet beslist. Initiatiefnemer Stijn de Jong laat weten dat het concept zeker voor herhaling vatbaar is, maar dat er ook gekeken wordt om nieuwe manieren te vinden om de verbinding met accountants tot stand te brengen. Of dat in combinatie is met een bus, boot of ander creatief concept dat moeten we nog bekijken. Het initiatief heeft in ieder geval geresulteerd in een mooie ervaring met veel positieve reacties en waardevolle inzichten voor alle betrokkenen, dus wie weet…

Dankbaar

Vanuit het standpunt van Partena Professional zijn we de accountants dankbaar voor hun bereidwilligheid om ons te ontvangen. Met name de ambiance en het verhaal achter ‘de bus’ heeft er in 9 van de 10 gevallen voor gezorgd dat er een open dialoog tot stand komt in een neutrale setting. Dit bevestigt ook meteen het menselijke aspect van de relatie tussen de accountant en Partena Professional waar wij zoveel waarde aan hechten. Uiteindelijk draait het voor beide partijen om zoveel meer dan enkel cijfers. 

15/06/2022

Bedrijfswagen & tankkaart: kan de werkgever het gebruik ervan beperken nu de brandstofprijzen pieken?

De sterk stijgende benzine- en dieselprijzen hebben een grote impact op het budget van veel Belgen. De afgelopen weken zijn de brandstofprijzen drastisch de hoogte in gegaan. Welke gevolgen heeft dit voor de werknemers die over een bedrijfswagen en/of een tankkaart beschikken? Heeft de werkgever het recht om het gebruik ervan te beperken nu de prijzen zo sterk stijgen? En werknemers die dit voordeel niet hebben? Mogen zij enige compensatie verwachten voor deze prijsstijging? En hoe zit het met elektrische wagens? Isabelle Caluwaerts, Legal Expert bij Partena Professional geeft meer uitleg.

11/03/2022

Akkoord over de hervorming van de arbeidsmarkt: welke maatregelen zijn aangekondigd?

Het kernkabinet heeft vannacht een akkoord gesloten over de hervorming van de arbeidsmarkt, en meer bepaald over de flexibilisering van de arbeid.

Een overzicht van de belangrijkste maatregelen uit de zogenoemde arbeidsdeal die het kernkabinet bereikte:

  • werkweek van 4 dagen of wisselend weekregime: mogelijkheid voor de werknemer om de voltijdse wekelijkse arbeidsduur te spreiden over 4 dagen per week of om te kiezen voor een variabele wekelijkse arbeidsregeling (de werknemer zal in dat geval de ene week meer uren werken en de andere week minder); het akkoord van de werkgever zal hiervoor vereist zijn;
  • e-commerce en nachtwerk: mogelijkheid om in de e-commerce arbeid in te voeren tussen 20.00 uur en middernacht via een collectieve arbeidsovereenkomst (het zal gaan om een experiment dat na een bepaalde periode geëvalueerd zal worden);
  • recht op deconnectie: invoering van een recht op deconnectie voor de werknemers;
  • individueel opleidingsrecht: invoering van een individueel opleidingsrecht voor de werknemer, d.w.z. 3 dagen in 2022, 4 dagen in 2023 en 5 dagen vanaf 2024; de werkgever (behalve kleine kmo's) zal een opleidingsplan moeten opstellen;
  • begeleiding van de ontslagen werknemer: de mogelijkheid, voor de ontslagen werknemer, om tijdens zijn opzeggingstermijn bij een andere werkgever aan de slag te gaan of, in geval van de betaling van een verbrekingsvergoeding voor een lange opzeggingstermijn, om een deel van die vergoeding om te zetten in een ‘opleidingspakket’;
  • werknemers van de platformeconomie: aanpassing van de wetgeving om een betere bescherming van de platformwerknemers te waarborgen (sociaal statuut, dekking tegen ongevallen, enz.);
  • aanpak van de knelpuntberoepen en versterking van de interregionale mobiliteit van de werknemers: oprichting van een interfederaal platform.

Belangrijk! Deze maatregelen moeten nog in wetgevende of reglementaire teksten gegoten worden.

16/02/2022
Deze applicatie is nog niet opgeëist. (registreer en vul aan)