Applicatie

Liantis

Hoe kan je het sociaal statuut van je klanten gemakkelijk beheren' Als partner-boekhouder en -accountant, is het My Liantis-platform jouw ruggensteun. Je bent constant op de hoogte van de financiële conditie van jouw klanten. Met behulp van handige filters zie je in één oogopslag wie de sociale bijdragen reeds betaalde, maar ook wie verhoogde, verminderde en zelfs achterstallige bijdragen heeft, of welke klant gebaat kan zijn met een fiscale optimalisatie zoals een VAPZ. My Liantis reikt je vervolgens de nodige functionaliteiten aan om de bijdragen meteen aan te passen of een offerte aan te vragen. Zo kan jij je klanten ondersteunen met proactieve acties en advies. Bovendien streeft My Liantis ernaar om het voor jou zo efficiënt en eenvoudig mogelijk te maken door geautomatiseerde verwerkingsprocessen en bulkoperaties waarmee je bijvoorbeeld alle fiscaal attesten in één keer kan downloaden. Door een continue dialoog met onze partners-boekhouder en -accountant, kan My Liantis tot slot snel en nauwgezet blijven inspelen op specifieke behoeften, zoals een maximaal gebruiksgemak. Dit niet alleen met als doel om jouw gebruikerservaring te verbeteren, maar evenzeer om jou bij te staan als adviseur en vertrouwenspersoon van jouw klanten.

Liantis kan koppelen met deze applicaties
Bothive

Bothive

Het platform voor georganiseerde betekenisvolle communicatie. Spendeer minder tijd aan repetitieve en procesgerichte communicatie en investeer in betekenisvolle conversaties. [Meer...]
Voor accountant
Octopus

Octopus

“Octopus is één van de grootse aanbieders van boekhoudsoftware in België. We staan voor software met een gepassioneerd team, een persoonlijke service en betrokkenheid van bij de start. Zo zijn we ook als enige speler volledig in Belgische handen, waardoor deze markt meteen ook onze absolute prioriteit is en we sneller kunnen inspelen op nieuwe aanpassingen in de wetgeving. We zien het zelfs als een opportuniteit om het verschil te maken als een lokale en betrouwbare partner die dicht bij zi [Meer...]
Voor accountant
Officient

Officient

Officient zorgt ervoor dat bedrijven hun HR administratie efficiënter kunnen beheren. Met intuïtieve tools om HR taken sneller uit te voeren, een beter personeelsoverzicht en door het visualiseren van strategische inzichten. [Meer...]
Voor ondernemer
Categorieën
Payroll & HR
Nieuws van Liantis

Bothive en Liantis slaan handen in elkaar

Bothive, het snelgroeiende, digitale communicatieplatform voor accountants verwelkomt Liantis als nieuwe aandeelhouder én partner. “Accountants en ondernemers ondersteunen is een gemeenschappelijk doel én passie die we delen. Samen willen we investeren in de ontwikkeling van ijzersterke applicaties die hun leven zo veel mogelijk vergemakkelijken.”

Digitaal communicatieplatform 

Bothive bestaat sinds 2018 en werd opgericht door Brecht Valcke en Thuur Vandeplassche. Het bedrijf ontwikkelde een digitaal communicatieplatform voor accountants en ondernemers. Hun missie? Ervoor zorgen dat hun klanten met minder e-mails meer gedaan krijgen.

Bothive co-founder

“Dat doen we door repetitieve processen te automatiseren en het aantal e-mails drastisch te reduceren. Daarnaast organiseren we de stroom aan e-mails die in het accountantskantoor binnenkomt anders zodat teams ze beter kunnen behandelen en dit de samenwerking makkelijker maakt. We bundelen ook verschillende communicatiekanalen tot één overzichtelijke flow: over Whatsapp en Messenger tot e-mail”, legt CEO en co-founder Brecht Valcke uit.

Samen accountants ondersteunen 

In hun gemeenschappelijke streven naar de best mogelijke ondersteuning voor accountants, maakten Liantis en Bothive enkele maanden geleden kennis met mekaar. De wederzijdse klik resulteerde in een participatie van Liantis in het jonge bedrijf. Dit partnership én een kapitaalsinjectie via de bank, zorgen ervoor dat het techbedrijf de volgende stappen kan zetten richting groei.

Gedelegeerd bestuurder Liantis

Dat net Liantis participeert in Bothive hoeft niet te verbazen. “Liantis vormt samen met de accountant een essentiële, ondersteunende as voor ondernemers en werkgevers. Vanuit die sterke schouder-aan-schouderpositie willen wij de accountants vanuit Liantis maximaal digitale oplossingen aanbieden. Het gaat vaak om applicaties die we zelf ontwikkelen, maar we houden natuurlijk permanent de vinger aan de pols van de markt, op zoek naar nuttige tools die complementair zijn aan ons aanbod en een grote meerwaarde bieden”, licht Philip Van Eeckhoute, gedelegeerd bestuurder bij Liantis, toe. 

“Zo kwamen we terecht bij Bothive, dat sterke applicaties ontwikkelt voor de sector. We hebben er doelbewust voor gekozen verder te gaan dan een partnership en ons met Liantis te verankeren in het kapitaal van Bothive. Want we geloven dat deze jonge, dynamische ploeg het verschil kan betekenen voor heel wat accountants en onze gezamenlijke klanten-ondernemers.” 

Inhoudelijke expertise 

Voor Bothive is de samenwerking met Liantis ook een weloverwogen keuze. Brecht Valcke: “Wij automatiseren communicatie voor accountants en ondernemers. Informatie vanuit een sociaal secretariaat of een sociaal verzekeringsfonds kan je daar niet uit wegdenken. Het is dus mooi dat we die Liantis-expertise ook kunnen meenemen in onze digitale oplossingen. Natuurlijk zijn er nog andere spelers in de markt, maar de keuze voor Liantis was bewust. We delen hetzelfde mensgerichte DNA. Hun visie op de accountant als partner zorgde voor een klik. Samen willen we dé bevoorrechte compagnon de route van de accountant worden. De nieuwe kapitaalinjectie zorgt er alvast voor dat we verder kunnen professionaliseren en investeren in de ontwikkeling van ijzersterke applicaties die het leven van de accountant een stuk vergemakkelijken.” 

What's next?

Werk jij als accountant al samen met Liantis? Dan krijg je binnenkort meer informatie over de meerwaarde die dit nieuwe partnership voor jou kan betekenen! 

23/06/2022

Hoe bereken je je tarief als freelancer?

Het bepalen van een juist tarief als freelancer is geen gemakkelijke opdracht. Vooral voor startende freelancers kan het een uitdaging zijn om dit voor de eerste keer te moeten doen. Een goede prijszetting is immers van elementair belang om jouw toekomst te verzekeren. In dit artikel geven we jou dan ook graag een aantal tips.

29/11/2021

Hoe voer je een kwalitatief functioneringsgesprek?

Beschouw jij een functioneringsgesprek als een opdracht of als een kans? Leidinggevenden zien soms op tegen functioneringsgesprekken. Logisch: zo’n gesprek is weleens balanceren op een slappe koord. Je moet eerlijk en duidelijk zijn, zónder aan de motivatie van je mensen te raken. Jij kan op jouw beurt ook punten van kritiek verwachten. Toch valt het belang van een functioneringsgesprek niet te onderschatten!

15/07/2021

Hoe vind ik een goede accountant?

Als zelfstandige is het meer dan een wettelijke verplichting om over een goede boekhouding te beschikken. Het is onontbeerlijk, want het geeft een realistische kijk op de financiële situatie van je bedrijf. Zonder goede boekhouding is een gezond bedrijfsbeheer onmogelijk. In principe kan je zelf je boekhouding bijhouden, maar veel ondernemers besteden het liever uit aan een accountant. Wat kan en mag je van hen verwachten?

02/07/2021

6 vragen die een klant bij een eerste gesprek aan zijn accountant zou kunnen stellen

Voor de klant ligt het succes van zijn onderneming grotendeels in jouw handen. Doorheen zijn hele zelfstandige activiteit kan je hem bijstaan om zijn bedrijfsdoelstellingen te halen. Je bent een waardevolle hulp voor allerlei vragen: belastingen, financiële behoeften, advies, ... Het is daarom van fundamenteel belang dat de klant weet of je dienstverlening aan zijn verwachtingen voldoet.

10/09/2019
Deze applicatie is nog niet opgeëist. (registreer en vul aan)